Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Három nap röplabda
2016. máj. 18. szerda | Keszthely
Három nap röplabda
Három napig Keszthelyen mérkőztek meg hazánk legjobb serdülő röplabdásai. A Csány–Szendrey ÁMK sportcsarnoka volt a helyszíne az országos döntőnek, melyen hat fiú és hat lány gárda mérkőzött meg. A rendező és házigazda Nyugat Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület nagy reményekkel vágott bele a döntőbe. Bár már az is óriási eredmény, hogy itt szerepelhetett a 2012-ben megalakult egyesület.

A korábbi elődöntőhöz és a selejtezőhöz hasonlóan az Országos Serdülő Bajnokság döntőjének is a Csány–Szendrey ÁMK sportcsarnoka adott otthont. A Magyar Röplabda Szövetség szerint kiválóak a feltételek ebben a csarnokban, mind a méretek és adottságok miatt. A rendezők két pályán bonyolították a fiú és lány mérkőzéseket.

„Meglepően jónak látom a lányok mezőnyében a Vasast, vagy lehet azt is mondani, hogy nem olyan meglepő. A fiúknál nagy küzdelmet várok a Kecskemét és a Dunaferr két nagy utánpótlás-nevelő bázis között és azt nézem majd, hogy a lányok meg ki fog befutni az érmes helyekre.” - latolgatta az esélyeket Mezei Zoltán, a Magyar Röplabda Szövetség Versenybizottságának elnöke. 

Az érem reményében léptek pályára a házigazda Nyugat Balatoni RSE játékosai. Már az óriási eredmény a gyenesdiási székhelyű csapattól, hogy a döntőbe jutottak. A gárda vezetése az öt évvel ezelőtti elinduláskor nem is álmodott arról, hogy országos bajnokság döntőjébe jutnak, ráadásul házigazdaként.

„Mi hittünk ebbe és mindig is ezen voltunk, hogy ha ezt szívvel-lélekkel csinálja valaki, akkor meg tudja csinálni. Mi megmutattuk, mi meg tudtuk csinálni. És hála Istennek most itt a lelátó felső részén vannak a gyerekek, az aprók, akiknek a hangja behallatszik, ők már úgy tekintenek a nagyokra, mint példaképekre.” - nyilatkozta Király András, a Nyugat Balatoni RSE elnöke. 

A közönség óriási hangerővel, kitartóan bíztatta Nyugat Balatoni RSE lányait. Első mérkőzésükön az egriekkel csaptak össze. A látványos viadalon négy játszmában sikerült diadalmaskodni 3:1 arányban a házigazdáknak. A másik csoporbeli ellenfél a már szinte elhagyhatatlan Újpest volt. Sajnos nem szakadt meg a korábbi összecsapások “menetrendje”! Végletekig kiélezett, drámai csatában sajnos megint az UTE győzött öt szetben, 2:3 arányban.

A második napon a másik csoport 3. helyezettje a Nyíregyháza csapata volt az ellenfél a döntőbe kerülésért, sajnos újabb vereséget szenvedett a házigazda. A harmadik napon, pünkösdhétfőn az ötödik helyért újra az Eger volt az ellenfél. A hevesiek ezúttal le tudták győzni a már kissé motiválatlan házigazdákat.A fiúknál a Kecskemét és a Dunaferr nyerte meg a csoportküzdelmeket, és a keresztjáték során sem borult a papírforma: ez a két csapat jutott be a fináléba. A döntőt viszonylag simán nyerte a hírös város csapata. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

 

| 2024. aug. 27. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegy adott otthont a Mozdulj Balaton programsorozatnak
| 2022. júl. 26. kedd 20:20 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték meg a az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság negyedik fordulóját.
| 2016. okt. 26. szerda 10:09 | Keszthely
A hétvégén hat csapat részvételével rendezték meg a II. Helikon Kupát.
| 2016. aug. 29. hétfő 16:43 | Vonyarcvashegy
Húsz település csapatainak részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a sporttalálkozót.
| 2016. ápr. 5. kedd 08:31 | Keszthely
Nehéz küzdelem mellett döntőbe jutottak a Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum röplabdásai.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
07:23
Savaria Filmfesztivál
07:31
Egy csipetnyi szó
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
10:23
Savaria Filmfesztivál
10:31
Egy csipetnyi szó
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.