Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Strandröplabda Országos Bajnokság Gyenesdiáson
2022. júl. 26. kedd | Gyenesdiás
Strandröplabda Országos Bajnokság Gyenesdiáson
Gyenesdiáson rendezték meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság negyedik fordulóját. A férfi címvédő megnyerte, a női viszont elvesztette a döntőt vasárnap. A mérkőzéseket nehezítette a nagy meleg és az időnként feltámadó szél.

Rekkenő hőségben, de annál jobb hangulatban zajlott a vasárnapi döntő a gyenesdiási pályán. Időrendben először, a női döntőben a címvédő, Szombathelyi Szandra - Villám Lilla duó csapott össze az U20-as Eb-t hetedik helyen záró Gubik Hannával és a 2020-as bajnok Vaida Beával. A lányok a 15. pont után megléptek és behúzták az első szettet. A másodikban már nagyobb fölényben játszottak, így - a nagy meleg ellenére - ők nyerték meg a mérkőzést.

Vaida Beáta: "A Balaton azért itt van a közelben. Szóval a mérkőzés után lehet gyorsan hűsölni egy jót. Én azt mondom, hogy nagyon jól éreztük magunkat Gyenesdiáson." Gubik Hanna: "Így van, abszolút jól éreztük magunkat. Nekünk ez volt az első fordulónk együtt és a Lupa döntőn is együtt fogunk indulni. Abszolút nagyon örülünk ennek, hogy itt a Balatonnál rendezték meg ezt a fordulót. Én minden évben nagyon várom. Ez most extra volt, hogy döntőt tudtunk játszani."

A női döntőt a férfi követte. A Hajós Artúr - Stréli Bence páros dominálták szinte az egész első szettet. A végén több szettlabdát is hárított a Kiss Dániel - Rása Alex kettős, de az utolsót nem sikerült. Végül a tavalyi címvédő nyerte meg a mérkőzést. A gyenesdiási Kiss Dánielnek a hazai pálya fontos: "Mindig nagyon szeretek hazajönni. Itthoni, hazai pályán a legjobb játszani igazából. Itt a Balaton - ez szerintem minden strandröplabdázónak az egyik legjobb helyszín."

A játékosokat a pálya széléről lelkes közönség biztatta. Köztük volt a település alpolgármestere is. Góth Imre Árpád így látja: "Az itt indult versenyzők és a szervezők is elismeréssel nyilatkoztak a strandunk állapotáról, az árnyas fákról, a közeli Balatonról, a nézőkről, a hangulatról. Úgyhogy bízunk benne - úgy, mint a korábbi években -, ezután is vissza fog térni hozzánk ez a verseny."

A helyben működő Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület közel száz gyermek edzésével gondoskodik a röplabda utánpótlásról.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. aug. 27. kedd 19:15 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegy adott otthont a Mozdulj Balaton programsorozatnak
| 2016. okt. 26. szerda 10:09 | Keszthely
A hétvégén hat csapat részvételével rendezték meg a II. Helikon Kupát.
| 2016. aug. 29. hétfő 16:43 | Vonyarcvashegy
Húsz település csapatainak részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a sporttalálkozót.
| 2016. máj. 18. szerda 07:10 | Keszthely
Keszthely adott otthont az Országos Serdülő Bajnokság idei döntőjének, melyen 12 csapat vett részt.
| 2016. ápr. 5. kedd 08:31 | Keszthely
Nehéz küzdelem mellett döntőbe jutottak a Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum röplabdásai.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
07:23
Savaria Filmfesztivál
07:31
Egy csipetnyi szó
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
10:23
Savaria Filmfesztivál
10:31
Egy csipetnyi szó
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.