Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Piacnyitás Gyenesdiáson
2016. ápr. 12. kedd | Keszthely
Piacnyitás Gyenesdiáson
Vetőburgonya vásárral nyitotta meg kapuit az idei szezonra az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson. A közkedvelt árusító helyen tematikus programokat és friss termelői árukat kínálnak. Június 19-ig hétvégenként, a főszezonban pedig minden nap nyitva lesz a piac, melyen a standok mellett faházakban, állandó árusok is várják az érdeklődőket.

„Csípős, édes paprika, gyönyörű fokhagymafüzér..." színes portékáját mutatja Magyar Lászlóné. A keszthelyi őstermelő több éve árusít ezen a piacon. Szerinte még több ilyen árusítóhely kellene, hiszen itt egészséges, kétkezi munkával készített termékeket találnak a vásárlók. 

„A hipermarketekben nagyüzemi termelés van, ha hússzor le kell permetezni valami gyümölcsöt, azt hússzor megteszik. Egyébként én is permetezem az árut, de amikor már érik a gyümölcs, legyártom az ezüstkolloidot, hatvanhárom baktérium ellen nagyon jó, érik a gyümölcs és azzal fogon lepermetezni és így megmarad az aromája és a külseje a gyümölcsnek.”  - magyarázza módszerét Magyar Lászlóné. 

A zöldségek, gyümölcsök mellett nem hiányozhatott a házi rétes és az illatával mindent beterítő füstölt áru sem. A sonkák és kolbászok sok ínyencet csaltak a standhoz. Gadányi Lajos Gyenesdiáson él, gyakori vendége a piacnak és az itteni rendezvényeknek. 

„Ismerjük a piacot, nagyon szeretünk ide járni, itt mindig ilyen friss áru van és azért jövünk ide, hogy mindig valamit találunk, amit meg tudunk kóstolni és vásárolni.” - meséli két kostóló között a férfi. 

A Balaton körül Gyenesdiáson nyílt meg elsőként a Hal- és Termelői Piac 2014 áprilisában. A kereskedelmi halászat megszűnéséig a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. kínálta a halakat. Aki friss, vagy akár sült halra vágyik, most is megtalálja számításait a piacon. Az üzemeltetők célja idén is, hogy tematikus programok kíséretében, friss, termelői áruval szolgáljanak.

A piacnyitáson a burgonyáké volt a főszerep. A rendezvényen bemutatták a keszthelyi burgonyafajtákat, melyeket a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központjában nemesítettek. Mára ez az ország egyetlen burgonyakutatásra szakosodott intézete, mely  a hazai burgonyatermesztés egészét támogató tudományos műhellyé, az ágazat kutatási háttérintézményévé vált.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. szep. 10. kedd 19:15 | Alsópáhok
Ízek találkozása Alsópáhokon! címmel rendezett a 13 Séf Egyesület nagyszabású gasztronómiai programot.
| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
Bőséges a választék a standoknál, a külföldiek és a magyarok is keresik a hazai terményeket.
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Balatongyörök
Vásárt tartottak Balatongyörökön
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Harmadik alkalommal tartott locsolást Gyenesdiáson a Közkultúra Alapítvány.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a termelői piac Gyenesdiáson
00:00
Képújság
06:00
06:30
Hittel,lélekkel
06:40
Göcsej Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:15
07:45
Göcsej Filmfesztivál
08:31
Egy csipetnyi szó
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.