Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Lezajlott Keszthely Város Tortájának zsűrizése
2023. jún. 2. péntek | Keszthely
Lezajlott Keszthely Város Tortájának zsűrizése
Négy hagyományos és két mentes torta versengett a Keszthely Város Tortája címért. Az ítészek között cukrászmesterek és a Magyar Cukrászkamara képviselői is helyet foglaltak. A sütemények felszolgálásában ezúttal is a VSZK diákjai működtek közre, és az intézmény helyet is adott a zsűrizésnek.

Először az egész tortákat vették szemügyre a döntnökök. A zsűri rövid leírást is kapott az édességekről, valamint az elkészítés költségét is megismerhették. A város tortájánál fontos szempont a regionalitás, azaz, hogy olyan alapanyagokat is felhasználjanak, amelyek Keszthelyre és környékére jellemzőek. Az ítészek úgy vélik, a felsorakoztatott torták a trendeket is követik.         

„A nevezett tortákban megjelentek a különböző rétegek. Figyeltek arra a versenyzők, hogy legyen benne lány, gyümölcsös réteg, legyen benne  roppanós. Megjelent roppanósság tekintetében a mandula, a mogyoró, a tökmag. Én úgy gondolom, hogy figyeltek rá. A mostani trendek szerint inkább a természetesebb, tiszta ízvilágú torták kerülnek előtérbe, ezekből is kóstolhattunk.” - tájékoztatott Czömpöly Eleonóra cukrászmester, a Magyar Cukrászkamara  képviselője.

A zsűri nem csak pontokban, hanem szóban is megfogalmazta a véleményét. Fontos szempont volt az ízvilág, a technológia, az állag és a kreativitás is. A szakmai ítészek mellett Keszthely képviselőtestületének tagjai is megkóstolták és véleményezték a tortákat. A zsűrizés a VSZK-ban tanulóknak is hasznos, hiszen nagyon sokat tanulhatnak belőle.

„A tanulóinknak is ez egy nagyon jó gyakorlati lehetőség, gyakorlási lehetőség, hogy kicsit megismerjék a cukrász szakmát ilyen szempontból is. Hogyan kell egy versenyre előkészíteni a készítményeket, a tortákat, hogyan kell a zsűri előtt bemutatni, felszolgálni, szeletelni, egyáltalán az egész rendezvény lebonyolítása hogy történik.” - emelte ki Fisli István, a ZSzC Keszthelyi Vendéglátóipari Technikum igazgatója.

A zsűri tagjai mangós-grillázsos, mandulás-gesztenyés és túrós-fügés tortákat is kóstolhattak. A Keszthely Város Tortája versenyt harmadik éve rendezték meg azzal a céllal, hogy ezzel is emeljék a település jó hírét. A győztes süteményt természetesen több cukrászdában is meg lehet majd kóstolni.

„Mindenképpen, hogyha a városlakók sokkal jobban kötődnének a városunkhoz, és a turistáknak is tudjunk valamivel kedveskedni. Három évvel ezelőtt ezen gondolattal indult el ez a versenyfelhívás, amelyet három zsűrizés követett, és három évben három különböző torta. hagyományos és mentes kategóriákban hirdettünk, ebben az évben négy hagyományos és két mentes torta volt,a mit itt megkóstolhattunk.” - tette hozzá Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

Az ítészek teljes egyetértésben, egyöntetűen választották ki Keszthely Város hagyományos és mentes tortáját. Az eredményhirdetés szombaton, a Város Napja ünnepségsorozat keretében lesz.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Keszthely
Keszthely Város Tortája: négy hagyományos és négy reform tortával neveztek.
| 2024. máj. 8. szerda 19:15 | Keszthely
Május 26-ig lehet nevezni saját receptekkel.
| 2023. ápr. 19. szerda 17:57 | Keszthely
A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhetedik alkalommal hirdette meg a versenyt.
| 2021. jún. 2. szerda 15:13 | Keszthely
A zsűrizésre szerdán délelőtt került sor, a győztest Keszthely Város napján hirdetik ki.
| 2014. feb. 10. hétfő 15:29 | Keszthely
Rekordszámú kiállítóval rendezték meg a VI. Esküvő kiállítást a Balaton Színházban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.