Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Aktív hosszúhétvége
2016. jan. 6. szerda | Keszthely
Aktív hosszúhétvége
Számos program közül válogathattak Keszthelyen és országszerte az érdeklődők 2015 utolsó és az új év első napjaiban. Óriási volt a forgalom a keszthelyi jégpályán, és a Festetics kastélyban is. A két ünnep között csaknem háromszor annyi látogatót fogadtak, mint a tavalyi év azonos időszakában. Ezt játszóházzal, kedvezményekkel és különféle programokkal segítették elő a kastély munkatársai.

„Csináltam ilyen kézműves dolgokat, meg játszottam ilyen vonatosat.” - újságolja a kis Tollár Inez, hogy miket csinált a kastély játszóházában. Sok család kereste fel a kastélymúzeum és a Varázshangok által szervezett programot. Némelyek többször is ellátogattak a játszóházba. 

„Kicsit körülnéztünk, de leginkább ide leültünk és néztük a gyerekeket, ahogyan játszanak, meg mi is kipróbáltunk egy csomó olyan játékot, amit úgy egyébként nem ismertünk. Úgyhogy nagyon jó, bármilyen generációnak." - vélekedik Czelvikker Csilla, aki családjával kétszer is eljött a játszóházba. 

A Varázshangok Családi Játszóház újdonság volt a kastély falain belül. Babajátszótér, társasjátékok, egyéni logikai játékok és kézműves foglalkozások várták a vendégeket december 26. és január 2-dika között.

Kőhalmi Balázs, a játszóház vezetője elmondta: „Az első két nap folyamán még újdonságként számoltak velünk és kevesebben voltak egy picit és harmadik naptól kezdve pedig egészen a mai zárónapig rengeteg látogatónk volt. Azt lehet mondanom, hogy szerintem több száz család látogatott meg bennünket.”

A játszóház a kastély északi szárnyában kapott helyet, mely a hétköznapokon zárva van a nagyközönség előtt. A keszthelyiek most ráadásul ingyen tekinthették meg a báltermeket, lakosztályokat és a velencei tükörtermet is. Persze nem csak keszthelyiek, hanem a környéken pihenők is ellátogattak a kastélyba. „Mindenképpen meg akartuk nézni a kastélyt." - mondja a budapesti Kertesiné Borbíró Enikő. A hölgy és férje gyönyörűnek véli a kastélyt.  A déli szárnyat és északit is megnézték, valamint a parkot is megcsodálták.

A kastély célja az ingyenes belépővel az volt, hogy nyisson a keszthelyiek felé. A távolabbról érkezőket pedig gazdag élményekkel kívánták lenyűgözni. A két ünnep között összesen 3240 látogató érkezett ide, 1180 fővel többen, mint tavaly ugyanezen időszakban.

Szabadtéren is találhattak programot a keszthelyiek és az ide érkezők. A december első hétvégéjén megnyitott 300 négyzetméteres jégpályán óriási volt a forgalom. A korizókat mosdó, zárható szekrények, büfé és már korcsolya kölcsönző és élező is várja a Balaton-parton. A 45 főt befogadni képes pályánál folyamatos ügyelet és takarítói szolgálat van, a pályát folyamatosan karbantartják. A pálya hétköznapokon 16-20 óráig, hétvégén, tanítási szünetben és ünnepnapokon már délelőtt 10-től várja a korcsolyázni vágyókat.

A föld mélyére vágyóknak kiváló program volt a Tapolcai-tavasbarlang. A 180 méter hosszú barlangi evezéshez folyamatosan használatban voltak a csónakok. „Kis túlzással azt mondhatnám, hogy nyári forgalom van."  -mondta el kérdésünkre Bertalan András tárlatvezető.

Egy éve már nem csak a barlang, hanem a felette épült látogatóközpont is várja a vendégeket. Az interaktív és 3dimenziós elemekkel tarkított kiállításon a barlangok világával ismerkedhetnek meg az ide érkezők.

A Tapolcai-tavasbarlangot és a látogatóközpontját a januári átadás óta 145 ezren keresték fel.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Keszthely
Virág tematikába borultak az ország kastélyai, várai
| 2024. jan. 30. kedd 16:07 | Keszthely
Nyílt napot tartottak a Helikon Kastélymúzeum Történelmi Játszóházában.
| 2023. okt. 11. szerda 18:23 | Keszthely
Az év végéig elkészül a kastélyparkban a fejőház és fenékpusztai majorság új attrakciói is.
| 2023. okt. 2. hétfő 17:36 | Keszthely
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
| 2022. okt. 18. kedd 16:27 | Keszthely
Sok érdeklődőt vonzott az Esküvői nyílt nap Keszthelyen, párok, fiatalok, és örömszülők is érkeztek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.