Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyertyagyújtás, koncert, kiállítás, megjött a Mikulás
2015. dec. 8. kedd | Keszthely
Gyertyagyújtás, koncert, kiállítás, megjött a Mikulás
Advent második vasárnapján felgyúlt a remény gyertyája. A város koszorújánál ezúttal Zichy Emőke, református lelkész mondta el ünnepi gondolatait. Az adventi gyertyagyújtást követően a gyerekeket Brumi Bandi Band koncert, míg az idősebbeket a Goldmark Károly Művelődési Központ kézműves szakköreinek kiállítása várta a Balaton Színházban.

A keszthelyi református gyülekezet és a Gyenesi4es szólamai köszöntötték a megjelenteket. Az ünnepvárás második hetében is nagy számban gyűltek össze az érdeklődők a Goldmark Károly Művelődési Központ előtt, a város adventi koszorújánál.

Első alkalommal mondhatta el gondolatait a keszthelyi gyertyagyújtáson Zichy Emőke. Keszthely új református lelkésze kiemelte, hogy felekezetük advent második vasárnapja mellett a Kárpát-medencei imanapot is ünnepli, mely a magyar nemzet egységét hivatott erősíteni. Az ünnepi gondolatokat követően Zichy Emőke meggyújtotta a koszorún a remény gyertyáját. Ahogyan az első gyertya, úgy a második színe is a lila, ez advent liturgikus színe. 

Szent Miklós napján a családoknak, különösen a gyerekeknek kedveskedtek a Brumi Bandi Band koncertjével. A zenekar a Balaton Színházban adta elő közkedvelt számait, melybe szívesen kapcsolódott be a közönség is.

Míg színháztermet gyerekek, addig egy emelettel feljebb a Simándy termet szőttesek, kerámiák, kosárfonatok és fafaragások töltötték meg. Az Esthajnalcsillag névre keresztelt kiállításon a Goldmark Károly Művelődési Központ szakkörei mutatkoztak be. A tárlatot megnyitó Petánovics Katalin szerint óriási értéket közvetítenek ezek a szakkörök, melyek a 70-es években indult táncház mozgalom hatására az elsők között indultak el. A néprajzkutató kiemelte, hogy a szakkörvezetők a tárgyak alkotásán túl többet kínálnak tagjainknak: „Tudást is adtak, mert nem csak a tárgyaknak az elkészítését tanították meg, hanem azoknak a hátterét is és nagyon sokszor hívtak előadásra engem is, másokat is, hogy egy-egy témáról beszéljünk, hogy több legyen ez a szakkör, mint csak egy tárgyakat alkotó művészet, bár ez is nagyon-nagyon fontos.”

A megnyitón külön köszöntötték a szakkörök vezetőit. A Simon Edit vezette kerámiaszakkör idén ünnepli 40 éves fennállását. Nála csupán egy évvel fiatalabb a Bereczky Csaba nevével fémjelzett fafaragó társaság. 35 éve működik a szövő és népi kismesterségek szakköre Bordácsné Kishonti Erikával, de a Bognárné Piroska vezette legfiatalabb kosárfonó szakkör is már 18 éves.

Csengei Ágota, a Goldmark igazgatója büszke a szakköreikre: „Három szakkörünknek például kezdetektől fogva ugyanaz a vezetője és ez magáért beszél." 

A Goldmark Károly Művelődési Központ kézműves szakköreinek kiállítása január 24-ig látható a Balaton Színházban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 21. csütörtök 10:20 | Keszthely
A jótékonyság jegyében nyitotta meg kapuit udvar a Premontrei iskola
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. dec. 16. szombat 10:49 | Keszthely
január végéig láthatóak a Család és Gyermekjóléti pályázat által meghirdetett rajzversenyre érkező alkotá
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Keszthelyi Szemmel
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.