Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Karácsonyi csillag jelent meg az alkotásokon
2023. dec. 16. szombat | Keszthely
Karácsonyi csillag jelent meg az alkotásokon
Több, mint száznyolcvan rajz érkezett a gyerekektől a Család és Gyermekjóléti Központ pályázatára. A témát, - a ünnep közeledtére való tekintettel – a karácsonyi csillag adta. A városi könyvtárban ünnepség keretében hirdették ki az eredményeket.

Énekszóval kezdődött a Karácsonyi csillag című rajzpályázat díjkiosztója. A képek többféleképpen közelítették meg az adott témát, a csillagot. Voltak olyan szimbólumok, melyek szinte minden alkotások szerepeltek
Rauch Nóra is nevezett a pályázatra. Ő a talpig díszbe öltöztetett és csillagokkal körberagyogott karácsonyfa mellett saját magukat is papírra vetette.
Jakabfi László, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője elmondta, a rajzverseny célja nem a képek művészeti elbírálása elsősorban, hanem a gyermekek alkotásra való motiválása, valamint a díjkiosztón egy közösségi élmény megtapasztalása. 

„A rajzversenynek az a célja, hogy minél több fiatalhoz eljuthassunk és minél több gyereknek élményt adhassunk azzal, hogy egy offline világban is megláthatóak lesznek azok a képek, amiket ők készítettek. Minden évben van valamilyen téma, amire felfűzzük ezt a dolgot, idén a karácsonyi csillag volt az amit kértünk, hogy mindenkinek szerepeljen a képén. És hát a legnagyobb célja az, hogy együtt lehessünk közösen, még az ünnepek előtt, kicsit kötetlenebb formában, és hogy a gyerekeknek azt az élmény tudjuk adni, hogy ők láthatóvá válnak a képük által.”

A pályázat népszerűsítése 100%-ban önkéntes alapon történik. Idén a járásban minden egyes oktatási intézmény bekapcsolódott, mindenhonnan érkeztek be rajzok. Keszthely város önkormányzata nagyon büszke az itt elért eredményekre.

„Mindig öröm gyerekek közé jönni, különösen ilyen sok kis gyerek közé. Advent pedig egy különleges alkalom, egy olyan rajzverseny alkalmából, amikor nagyon sokan, több mint 180-an pályáztak, a karácsonyi csillag témába 1-1 rajzzal, 1-1 munkával. Ennek a díjkiosztóján vagyunk itt, csillognak a gyermekszemek, mindegyik várakozással teli. Gratulálok a Családsegítő és Gyermekjóléti központ munkatársainak, hogy most már harmadik alkalommal sikerült ezt egyre sikeresebben megszervezni.” nyilatkozta Vozár Péterné, alpolgármester.

A versenyen több különdíjat is hirdettek. A kategóriákon belül az első három helyezett  olyan ajándékokat kapott, amikkel folytathatják az alkotó folyamatot. A rajzokból készült kiállítás december 29-ig a könyvtár olvasótermében látható.

Pelikán Péter - Keszthelyi Tv

| 2022. dec. 16. péntek 15:31 | Keszthely
Több, mint százkilencven rajz érkezett a gyerekektől a Család és Gyermekjóléti Központ pályázatára.
| 2021. dec. 20. hétfő 21:30 | Keszthely
“Karácsonyi csodák” címmel hirdetett rajzversenyt a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ.
| 2021. okt. 12. kedd 19:07 | Zalaszántó
Az almanap az ősz legsikeresebb programja Zalaszántón.
| 2021. szep. 21. kedd 18:17 | Keszthely
Fonalba és tollba álmodott világ címmel nyílt kiállítás a Balaton Színházban.
| 2020. aug. 6. csütörtök 17:45 | Gyenesdiás
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.