Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Festői völgykatlanban...
2015. nov. 9. hétfő | Egeraracsa
Festői völgykatlanban...
Egeraracsán nem csak az összefogás erős, a pályázatoknak köszönhetően folyamatosan fejlesztenek, épülnek és szépülnek. Az elmúlt év rengeteg pozitív változást hozott a település életébe.

Egeraracsa a Zalai-dombság délkeleti felén terül el. A település a zalai dombok között húzódik meg egy festői szépségű völgykatlanban. A közel 400 lelket, számláló falut a Kis-Balatonba tartó Bárándi-patak választja ketté.

A közösségi élet nagyon aktív, meglepően sok programmal. Fejlesztik a kulturális eseményeket, tájékoztatják az időseket, gyermekprogramokat szerveznek a legkisebbeknek és még a fiatalok számára is igyekeznek a programok színes sokaságával lehetőséget biztosítani a szórakozásra. Egeraracsa idén szépen fejlődött.  

Jól működik a Start munkaprogram 30 fővel, többségében roma származású foglalkoztatottakkal. A település polgármestere is roppant büszke, hogy Egeraracsán nincsenek munkanélküliek. Közösségi húsfeldolgozó és zöldségfeldolgozó valamint savanyító létesült a településen, volt szúnyogirtás és új falubusszal is büszkélkedhetnek. Egeraracsa is részese a tanyafejlesztési programnak, így a jövőben egy csirketelepet szeretnének létrehozni keltetővel.

Dancs László a település polgármestere elmondta, hogy az elmúlt egy évben csaknem 50 millió forint pályázati pénzt nyert el a település. Hozzátette, hogy jól működik a közmunka programuk. A termelés feldolgozás is hatékony, köszönhető mindez a feldolgozó és savanyító üzemnek, ahol többek között savanyúságok, szörpök, gyümölcslevek és kompótok készülnek.Fontos megemlítenünk, hogy Egeraracsán a „minden gyermek lakjon jól program keretein belül 18 gyermek részesült minden hétköznap meleg étkeztetésben a nyári szünet ideje alatt, valamint a szociális tűzifa program keretein belül 54 m3 fát oszthatnak szét a rászorulók között.  Újdonság még, hogy idén megalakult a településen az Értéktár Bizottság, melynek feladata felkutatni a településen fellelhető értékeket.

A programokat tekintve is széles a kínálat. Februárban farsang, márciusban öregek napja, májusban szemétszedési akció majd gyereknap, júniusban falunap, szeptemberben az Egeraracsai Őszi Fesztivál várta az érdeklődőket. Egeraracsán az Adventi időszakban lesz Betlehem és karácsonyi műsor is. Az évet szilveszteri ünnepséggel és tűzijátékkal zárják. 

| 2023. júl. 20. csütörtök 15:30 | Zalaapáti
72 pszichiátriai beteg költözött be az úgynevezett TL házakba.
| 2016. már. 16. szerda 15:14 | Egeraracsa
A nemzeti ünnep alkalmával szentelték fel az új címert és nemzeti lobogót a kis faluban.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Keszthely
Az Aktív Aranykor című idősügyi koncepció keretében szerveztek programokat Keszthelyen.
| 2024. feb. 7. szerda 18:05 | Zalavár
Sikeres évet zárt Zalavár. Beruházások valósultak meg és támogatásokra is jutott a költségvetésből.
| 2024. jan. 18. csütörtök 16:00 | Keszthely
Az elmúlt évben is színes programokkal és két új tárlattal várták a vendégeket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.