Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Lakásotthonok épültek Zalaapátiban és Egeraracsán
2023. júl. 20. csütörtök | Zalaapáti
Lakásotthonok épültek Zalaapátiban és Egeraracsán
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság célja az volt, hogy az egykori Boróka Otthonban élő pszichiátriai betegeknek egy új ellátási formát hozzanak létre. A támogatott lakhatás és az új funkciókat kapó otthon már egyházi fenntartásban működik.

Zalaapátiban öt, Egeraracsán egy lakóházat építettek. Az egyenként 200 négyzetméter alapterületű ingatlanokban hat darab kétágyas lakószoba, nappali, konyha, kamra, étkező és akadálymentes vizesblokk is van. 72 pszichiátriai beteg költözött ezekbe az úgynevezett TL házakba 2021 decemberéig.  Az újépítésű ingatlanokhoz az önkormányzat adta a telkeket.

Vincze Tibor polgármester: „Mi mindenkit és mind az otthonhoz, az intézményhez tartozó embert a saját lakóinknak, a saját családtagunknak vélünk és gondolunk és ezt is tesszük. Kulturális rendezvényeinken korábban is részt vettek, most még inkább részt tudnak venni és ezért is külön köszönet.”

A projekt záró rendezvényén Vincze Tibor polgármester hozzátette: több mint két emberöltő óta itt van az intézmény a település életében, ráadásul a legnagyobb foglalkoztató.  A beruházásra a támogatást a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Boróka Otthona nyerte. 2022 májusában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartásába került az intézmény. 

„Pontosan néhány hónappal a kiköltözések után érkeztünk meg. Akkor kellett végig gondolni, hogy mit is szeretnénk, mi az az alap,a mire építeni tudunk és mik azok az irányok, amiben ezt a legnagyobb szakmaisággal a Máltai Szeretetszolgálat összes értékével úgy tudjuk működtetni, hogy a korábbi fenntartó és az aki ezt a programot lebonyolította, erre büszke lehessen. Én úgy gondolom, hogy jó úton járunk” - mondta Panker Mihály, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központjának ügyvezetője. 

Az egykori rendházban laktak korábban az ellátottak. Az intézményt most már Napsugár Szolgáltató Központnak hívják. Az épületben felújítások, átalakítások voltak. Itt biztosítják a szociális étkeztetést, házi segtíségnyújtást és nappali ellátást a pszichiátriai betegeknek.

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója: „Tesszük mindezt legfőképp azért, hiszen itt ellátottakról beszélünk, azért hogy azok az ellátottak, akik itt élnek, akár a TL-ben, akár a bentlakásos intézményben, azok a lehető legjobb és szükségleteiknek és igényeiknek megfelelő legjobb szolgáltatást kapják.”

A 760 millió forintos összköltségű beruházás célja, hogy javuljon az ellátottak életminősége és minél jobban beilleszkedjenek a társadalomba. A projekt keretében irodabútorokat, a foglalkoztatás fejlesztéshez ipari gépeket és egy 9 fős kisbuszt is vásároltak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 25. csütörtök 15:03 | Zalaapáti
Utat és járdát építettek tavaly, és több kulturális csoport is jubilált 2023-ban.
| 2024. jan. 3. szerda 13:26 | Zalaapáti
2023-ban 16 gyermek született Zalaapátiban.
| 2023. jún. 9. péntek 16:48 | Zalaapáti
A csütörtöki fórumnak a kereszténység és Európa jövője volt a témája.
| 2023. máj. 8. hétfő 18:02 | Zalaapáti
A község anyagilag is támogatja a családokat.
| 2022. már. 9. szerda 15:14 | Zalaapáti
A Nagykanizsai Tankerületi Központ 841,77 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert a projektre.
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.