Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új együttműködés segíti a zalai egészségügyi képzést
2023. jún. 16. péntek | Lenti
Új együttműködés segíti a zalai egészségügyi képzést
Aláírták a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar és a Balance Medical Center közötti megállapodást a Lenti Gyógyfürdőben. A korszerű környezetben a gyakorlati képzés mellett a hallgatóknak lehetőségük lesz csatlakozni a kutatáshoz, valamint a tudományos diákköri munkához.

A most aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Zalaegerszegen tanuló gyógytornászok gyakorlati képzőhelye lesz Lenti. Olyan terápiás módszerekkel találkozhatnak, ami máshol nincs az országban. Egyik ilyen a hiperbár oxigénterápia.

dr. Szolnoki Nikolett, a Balance Medical Center  orvos-igazgatója: „A hiperbár oxigénterápiának nagyon sok diagnózisa, amit gyógyít, gyógytornász után is kiált. Gondolok itt arra, hogy stroke-rahabilitációban a hiperbár oxigénterápia egy vezető módszer és a stroke-rehabilitációban a gyógytorna első lépés és kihagyhatatlan.”

A lenti Balance Medical Centerben  kombinálják a kétféle kezelést. A magas nyomású keszonkamrában a páciens 100% oxigént lélegzik. Ez segíti a sérült szövetek regenerációját, támogat a fertőzések megelőzésében és leküzdésében, csökkenti a gyulladást és jelentősen felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.A klasszikus gyógytornász ismeretek mellett olyan tudást kaphatnak itt a hallgatók, melyek a hagyományos képzésben nincsenek.  

„Főként arra gondoltunk, az elektroterápia, balneoterápia, hidroterápia gyakorlatból egy olyan különleges helyszínt nyitunk meg számukra, illetve biztosítunk, amely kezeléseket nem nagyon látják a hagyományos kórházak palettájában. Akár gondolok az oxigén hiperbár terápiájára, az antigravitációs futópadra, vagy a kriaoszaunára. Ezek nem feltétlenül elérhetőek az általános kórházakban" - mondta dr. Császár Gabriella, a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ igazgatója. 

A fiatalok újdonságot jelentő területeket láthatnak és előremutató  kutatásokat végezhetnek, tudományos diákköri munkához is csatlakozhatnak. Ez a szoba például a gyógytornász-képzés egyik különleges helyszíne lesz.

Papp Judit vezető fizioterápiás szakértő: „Balance Medical Center ezeknek a kezeléseknek a bemutatásával a hiperbár oxigénterápiának a gyógyászathoz kapcsolt kezeléseivel tudja színesébe tenni, és az oktatás számára pediglen vonzóbbá tenni a területet a gyógytornás hallgatók tekintetében is.„

A hallgatóknak ősszel közös szakmai programot szerveznek a Pécsi Tudományegyetem, a  Zalai Vármegyei Szent Rafael Kórház és a Magyar Gyógytornász Szövetség közreműködésével. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Badacsonytomaj
A Balatoni Szövetség a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Balatoni Borrégiós Tanáccsal is aláírt.
| 2023. ápr. 14. péntek 16:22 | Orbányosfa
Együttműködési megállapodást írt alá Orbányosfa és Tusnádfürdő.
| 2023. jan. 27. péntek 13:42 | Keszthely
A Horthy-korszak kormánypártjának és ellenzékének együttműködéséről tartottak előadást a könyvtárban.
| 2022. dec. 8. csütörtök 17:17 | Keszthely
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
| 2022. szep. 13. kedd 16:32 | Keszthely
A cél, egymás munkájának hatékony segítése.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.