Az első Balatoni Kurzusok rendezvény résztvevői valamennyien kötődtek a borhoz. Szőlészek, borászok, vendéglátásban dolgozók tartották fontosnak, hogy az ismert gasztroblogger - Somogyi Zoltán Max - által elindított képzésen többet megtudjanak az oldatok királyáról.
A borkurzuson, Kovács Antal háromszoros, örökös magyar bajnok sommelier előadásában ismerhették meg a bor szerkezetét, a tárolási fortélyokat, a dekantálás titkait. A pezsgőbontás és pohárismeret rejtelmeibe is bevezette a megjelenteket. Kovács Antal elmondta, hogyan és miért kell törődni a borral. A kézműves borok támogatója arról adott tájékoztatást, hogy sajnos ma hazánkban kevés olyan pincér vagy vendéglátós van aki a vendégnek teljeskörű felvilágosítást tudna adni a borokról. Az ételekhez megfelelő ajánlattal kínálná a borokat.
A rendezvényen megkóstolták a borokat is is Kovács Antal segédletével elemezték a fehér vagy vörös bort.
Nagy volt az érdeklődés az április 25-i programon.
A következő kurzust májusban rendezeik meg, melynek fő témája az egészséges étkezés lesz. Kocsis Bálint séffel eltöltött piknik keretében.
Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió