Egyre szebb az idő, közeledik húsvét s végre itt a tavasz, amikor sok egyéb mellett a medvehagymának is szezonja van. A Napraforgó Vendéglő csapata kis medvehagymás specialitással kedveskedik Önöknek. Próbálják ki, készítsék el otthon az alábbi recept alapján, vagy látogassanak el a Napraforgó vendéglőbe, akik nálunk szeretnék kipróbálni az ételt.
Hozzávalók (2 fő részére):
1 egész sertés szűz, 15 dkg rizstészta, 6 szelet baconszalonna, fél dl főzőtejszín, fél dl húsleves, 2 cl száraz fehérbor, 2 csipet só, 3 csipet tört bors, 1 csokor medvehagyma
Elkészítés: A sertésszüzet letisztítjuk, kb. 3 cm vastag érméket szeletelünk belőle. Sózzuk, megszórjuk durvára őrölt színes tarkaborssal, majd apróra vágott medvehagymába forgatjuk, végül baconszalonnába tekerjük. Forró serpenyőben kevés olívaolajban jól megpirítjuk. A serpenyőbe további apróra vágott medvehagymát szórunk, kicsit pirítjuk, megszórjuk kevés liszttel, felengedjük pici húslevessel, főzőtejszínnel, és kevés fehérbor is kerüljön a serpenyőbe! Fedő alatt 5 perc alatt készre pároljuk. Köretként sós vízben széles rizsmetéltet főzünk ki mellé, melyet megszórunk brokkolicsírával. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk! Annak is, aki elkészíti otthon és annak is, aki nálunk szeretné kipróbálni a fenti ételt.
Napraforgó Vendéglő
Gasthaus zur Sonne
Elek Andrea
Cserszegtomaj, Sümegi u. 9. H-8372
tel.: +36-30-2263-473
e-mail: nagy-elek@freemail.hu
web: napraforgovendeglo.hu