Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Recept a Napraforgó Vendéglő ajánlásával
2015. már. 13. péntek | Cserszegtomaj
Recept a Napraforgó Vendéglő ajánlásával
Tavaszi baconszalonnás-medvehagymás szűzérmék a Napraforgó Étteremtől

 Egyre szebb az idő, közeledik húsvét s végre itt a tavasz, amikor sok egyéb mellett a medvehagymának is szezonja van. A Napraforgó Vendéglő csapata kis medvehagymás specialitással kedveskedik Önöknek. Próbálják ki, készítsék el otthon az alábbi recept alapján, vagy látogassanak el a Napraforgó vendéglőbe, akik nálunk szeretnék kipróbálni az ételt.

Hozzávalók (2 fő részére):
1 egész sertés szűz, 15 dkg rizstészta, 6 szelet baconszalonna, fél dl főzőtejszín, fél dl húsleves, 2 cl száraz fehérbor, 2 csipet só, 3 csipet tört bors, 1 csokor medvehagyma

Elkészítés: A sertésszüzet letisztítjuk, kb. 3 cm vastag érméket szeletelünk belőle. Sózzuk, megszórjuk durvára őrölt színes tarkaborssal, majd apróra vágott medvehagymába forgatjuk, végül baconszalonnába tekerjük. Forró serpenyőben kevés olívaolajban jól megpirítjuk. A serpenyőbe további apróra vágott medvehagymát szórunk, kicsit pirítjuk, megszórjuk kevés liszttel, felengedjük pici húslevessel, főzőtejszínnel, és kevés fehérbor is kerüljön a serpenyőbe! Fedő alatt 5 perc alatt készre pároljuk. Köretként sós vízben széles rizsmetéltet főzünk ki mellé, melyet megszórunk brokkolicsírával. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk! Annak is, aki elkészíti otthon és annak is, aki nálunk szeretné kipróbálni a fenti ételt.

Napraforgó Vendéglő
Gasthaus zur Sonne
Elek Andrea
Cserszegtomaj, Sümegi u. 9. H-8372
tel.: +36-30-2263-473
e-mail: nagy-elek@freemail.hu
web: napraforgovendeglo.hu

| 2024. szep. 6. péntek 19:15 | Kadarkút
A napraforgó az egyik legfontosabb és legelterjedtebb olajnövény.
| 2020. szep. 24. csütörtök 18:11 | Keszthely
A tavaszi fagyok és az aszály megviselték a növényeket, a csapadék azonban jót tett a kukoricának.
| 2019. dec. 20. péntek 18:09 | Fenékpuszta, Keszthely
A szakemberek szerint a kenyér helyett olajos magvakkal kedveskedjünk kertünk vendégeinek.
| 2015. már. 27. péntek 17:56 | Cserszegtomaj
Húsvét alkalmából a Napraforgó Vendéglő csapata egy speciális húsvéti recepttel kedveskedik Önöknek!
| 2015. már. 2. hétfő 10:15 | Cserszegtomaj
Március 1-től újra nyitott kapukkal várja kedves vendégeit a Napraforgó Étterem
X. évfolyam 24. szám
Megjelenés: 2024. december 20.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.