Elek Andrea és csapata szeretettel vár Mindenkit Húsvét alkalmából is a Napraforgó Étterembe, Cserszegtomajra, hogy szezonális medvehagymás, illetve húsvéti ételeiket kipróbálják.
Húsvét, családi összejövetel, esküvő, ballagás, tárt kapukkal várja Önöket a Napraforgó Étterem!
Az alábbi ételt elkészíthetik otthon, vagy elfogyaszthatják nálunk!
Jó étvágyat kívánunk!
Nyúlcomb vadasosan medvehagymás zsemlegombóccal
Hozzávalók 2 főre:
2 db nyúlcomb 30-35dkg
Sárgarépa 1db
Fehér gyökér 1db
Vöröshagyma 1db
Babérlevél
Só
Őrölt feketebors
Kristálycukor 2 evőkanál
Tejföl 2 dl
Liszt 30 dkg
Medvehagyma
Tojás 2db
Mustár 2 evőkanál
Zsemle 3db
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a fehér gyökeret felkarikázzuk, kevés zsíron lábasban kicsit meg pirítjuk a vöröshagymával együtt. A nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk, végül beletesszük a zöldségekhez és tovább pirítjuk együtt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a combokat, hozzáadjuk a babérlevelet és a mustárt. Készre pároljuk.
Ha a nyúlcomb megpuhult, kivesszük. Egy másik edényben karamelizálunk cukrot és hozzá öntjük a zöldséges léhez. Végül behabarjuk és kiforraljuk.
A zsemléket felkockázzuk, kevés vajon serpenyőben lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A lepirított zsemlekockákhoz hozzáadjuk a lisztet, az apróra vágott medvehagymát, pici sót, tojásokat és annyi vizet hogy könnyen gombócolni tudjuk a masszát. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük.
Napraforgó Vendéglő-Gasthaus zur Sonne - Elek Andrea
cím: Cserszegtomaj, Sümegi u. 9. H-8372
tel. : +36-30-2263-473
email: nagy-elek@freemail.hu
web: napraforgovendeglo.hu