Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A Keszthelyi-hegység is versenyben van
2023. jún. 28. szerda | Keszthelyi-hegység
A Keszthelyi-hegység is versenyben van
Szavazást indított Magyarország legszebb erdejére az Agrárminisztérium. A voksolás a közösségi oldalukon zajlik, egy-egy tetszikeléssel lehet szavazni a különböző helyekre. Az összes hazai állami erdészet képviseli magát, így a Bakonyerdő Zrt. is. A Keszthelyi-hegység és a Nagymező is verseng a legszebb kirándulóhely címért.

A Keszthelyi-hegység nagyon népszerű kirándulóhely. Számos tanösvény található itt, melyeken végigjárva különböző szépségű területekre barangolhatnak el a kirándulók. A környékbeli településekről több tematikus túrát szerveznek ide, melyek mindig nagyon népszerűek. Barlangokban és kilátókban is gazdag a térség, így minden természetjáró találhat magának megfelelő célkitűzést. Szívesen látogatnak el a Balaton térségébe a turisták is, de a helyiek sem hagyják ki a lehetőséget, hogy kikapcsolódjanak.

„Egy, mert mozgás, kettő, mert gyönyörű szép környezet. Mindennap örülünk, hogy  ilyen gyönyörű helyen lakunk és szeretjük ezt kihasználni. Időnk van és szabadok vagyunk.” - osztotta meg Major Gizella. „Igen, ennyi, részemről is. És ha lehet, ha van szervezett túra, akkor igyekszünk részt venni rajta és elég gyakran szerveznek túrát.” - tette hozzá Domonkos Erzsébet.

A 22 héten át zajló programon minden héten más és más állami erdőgazdaság maximum 8 kiválasztott kirándulóhelyeit, természeti kincseit teszik közzé, ezekre lehet leadni a szavazatokat A Bakonyerdő Zrt. a Bakonyi bükköst, a Cuha-völgyöt, a Forrasztókői egzótakertet, a Hubertlaki-tavat, a Salföldi pálos kolostorromot, a Tihanyi Őrtorony-kilátót, a Keszthelyi-hegységet és a Nagymezőt nevezte.

„A versenyben az Agrárminisztérium facebook.oldalán található képekre lehet szavazni egy like-olással, illetve a minisztérium facebook-oldalának kedvelésével. A szavazatok alapján rangsort állítanak fel, hogy melyek az úgymond legszebb, legkedveltebb erdei kirándulóhelyek, erdei helyszínek.” - emelte ki Patocskai-Lunk Eszter a Bakonyerdő Zrt. kommunikációs vezetője.

Az Agrárminisztérium februárban indította útjára a Szavazz Magyarország legszebb erdejére játékot. Céljuk, hogy népszerűsítsék a hazai kirándulóhelyeket. Voksolni július 16-ig lehet.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 18. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
| 2024. feb. 9. péntek 19:15 | Keszthely
Akár félezer túrázó is nekivághat a Keszthelyi-hegységnek március 16-án.
| 2024. jan. 30. kedd 16:52 | Keszthelyi-hegység
A Keszthelyi-hegység kedvelt helyszín a túrázók körében.
| 2024. jan. 3. szerda 15:03 | Gyenesdiás
Több mint százan vettek részt a Forrásvíz természetbarát Egyesület hagyományos programján.
| 2022. aug. 17. szerda 16:34 | Keszthelyi-hegység
Népszerűek a Keszthelyi-hegység túraútvonalai, sokan látogatják meg a kilátókat is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.