Szárnyastál, haltál és a különleges fogások is népszerűek voltak Torkos Csütörtökön.
Az 50%-os kedvezménynek köszönhetően nem csak főételt, hanem levest is rendeltek a vendégek. Az egyik legnépszerűbb volt a fokhagymakrémleves rozscipóban.
A néphagyományra épülő gasztronómiai akcióban részt vevő éttermeknek azt kellett vállalniuk, hogy ezen a napon 50%-os kedvezménnyel adják ételeiket és italaikat. Ebben az étteremben minden asztalt előre lefoglaltak a torkoskodni vágyó vendégek.
A Nádas Csárda nem csak 1 napig, hanem egész hétvégén várta a vendégeket. Az étlapon szereplő ételek közül népszerűek a szárnyasok, a rántott sertés húsok és a halételek is.
A leveseken kívül népszerűek voltak még a húsételek is. Őrségi pulykatekercs,baconbe tekert szűzpecsenye és a gyenesi favágók kedvence. A pincérek serényen dolgoztak, folyamatosan szervírozták az ételeket.
A Torkos Hétvégén élőzene is szórakoztatta a vendégeket a csárdában. A legtöbb foglalás csütörtök estére volt, de sok vendéget vártak vasárnapra is.
A Torkos Csütörtök akcióhoz az elmúlt 10 évben országosan több mint 9 ezer étterem csatlakozott. A szervezők célja, hogy a szezonálisan nyitvatartó éttermek esetében élénkítse a holtszezonban a forgalmat. A Magyar Turizmus Zrt. jövőre szeretné kibővíteni és tovább fejleszteni a Torkos Csütörtök programját.
Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla