Kiváló alkalom ez arra, hogy a vendéglőbe járók féláron keressenek maguknak új törzshelyet, vagy visszatérjenek kedvenc vendéglőik egyikébe és ott fedezzenek fel új ízeket. A résztvevő éttermek ezen a napon ugyanis 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek.
A résztvevők palettája idén is bőséges választási lehetőséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyháinak szerelmesei számára, és éppúgy a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte.
A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné irányítani a figyelmet, hanem a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is. A néphagyomány szerint ugyanis Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából.
Természetesen azok a vendégek is megtalálhatják a kedvükre való fogásokat, akik ebben az időszakban már nem szeretnének húst fogyasztani, hiszen sok étterem változatos böjti ételeket is kínál majd a Torkos Csütörtök idején a vendégeknek.