Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Összefogás és egyéni erőfeszítések kellenek
2015. jan. 9. péntek | Keszthely
Összefogás és egyéni erőfeszítések kellenek
„A 2015-ös év is csak olyan lesz, amilyenné tesszük.” - ezt Ruzsics Ferenc polgármester mondta mai újévi köszöntőjében. A város és a térség elöljárói, vezető szereplői előtt a polgármester értékelte az elmúlt évet és felvázolta az idei terveket. Ruzsics Ferenc az egyéni eredmények mellett az összefogást és a politikától mentes városvezetést nevezte a siker kulcsának.

 "Változás és állandóság két egymással ellentétes fogalom, azonban egyformán előre vihetnek minket az utunkon." - a változás és az állandóság fogalma mentén mondta el újévi köszöntőjét Ruzsics Ferenc. A polgármester kihangsúlyozta, hogy a sikeres önkormányzati választások után egy megújult képviselő-testülettel folytathatják az eddig megkezdett munkát. Egyúttal köszönetet mondott mindazoknak a korábban és jelenleg is segítik a városvezetést.
Keszthely tavalyi eredményei közül kiemelte a közvilágítás fejlesztését, a Libás menti sétányt, a gimnázium természettudományos laborját és az alternatív szülőszobát is.
Az elért eredményekhez és a folyamatban lévő fejlesztésekhez sikeres büdzsé is társul a polgármester elmondása szerint: "Költségvetési szempontból 2013-hoz hasonlóan – és túlszárnyalva azt – ismét sikeres évet zártunk. A lakásalapban elkülönítve kétszázmillió, az önkormányzat folyószámláján pedig mintegy négyszázmillió forint pénzmaradvánnyal fordultunk az idei esztendőbe. Ez a megfontolt és mértéktartó gazdálkodáson túl köszönhető a másfél évvel ezelőtti kormányzati adósságkonszolidációnak is."

A város tervei közt említette a polgármester a termelő- és feldolgozóüzemek, valamint idegenforgalmi vállalkozások letelepedésének támogatását, mellyel új munkahelyeket kívánnak teremteni. A „Keszthely hazavár” programmal a fiatalok itthon-maradását, otthonteremtését szeretnék elősegíteni.

"Reményeink szerint hamarosan megkezdjük egy új, színvonalas hazai és nemzetközi rendezvények befogadására alkalmas városi sportcsarnok építését a helyi, térségi sportélet támogatása és a turisztikai jelentőségű sportesemények Keszthelyre hívása érdekében.
Az elkövetkező években a környezetbarát és költséghatékony működtetés érdekében jelentősen növeljük a megújuló energia felhasználásának arányát az önkormányzati intézményekben: biomassza üzem létesítése mellett több városi épületet napelemes rendszerrel szerelünk fel, önerőt nem igénylő pályázati támogatások segítségével.
További lépéseket teszünk a minőségi turizmus fellendítése érdekében: idegenforgalmi beruházások ösztönzésével bővítjük a szálláshely-kapacitást, és újabb infrastruktúrafejlesztéseket tervezünk."
- vázolta fel Ruzsics Ferenc.

Beszédében említést tett a polgármester a városvezetés lejáratását célul kitűző új hangokról és csatornákról. Hazug, alantas és gyáva támadásnak nevezte ezt, mely kivétel nélkül gúnyosan áll hozzá mindenhez, melyhez a keszthelyi testületnek köze van.
Pozitív vállalkozói és civil példákkal utalt arra Ruzsics Ferenc, hogy az egyéni erőfeszítések és az összefogás viheti előre a várost: "A 2015-ös év is csak olyan lesz, amilyenné tesszük. Mindegyikünknek meglesznek – magánéletet és a hivatást illetően is – a saját harcai, örömei és bánatai, sikerei és kudarcai egyaránt, de a város jövőjét leginkább az fogja meghatározni, hogy a közös ügyeinkért mennyit és milyen erőfeszítéssel vagyunk hajlandók tenni.
Lehet nézni a pálya széléről, de meg is lehet fogni a munka végét, és a magunk lehetőségeit kihasználva, a saját munkánkat, tudásunkat adni a közös célokért."

A betegségéről és műtétjeiről is beszélt a polgármester. A városvezető kihangsúlyozta, hogy a technika adta lehetőségekkel és kollégái segítségével el tudta végezni munkáját. Az őket ért támadások kapcsán elmondta, hogy politikai oldalaktól függetlenül szégyellheti magát mindaz a személy, aki a fizikai távollétét arra próbálta felhasználni, hogy saját pozícióját erősítse.
A polgármesteri köszöntő végeztével Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője mondta el, hogy a csúszó beruházások a három éves uniós határidőn belül el fognak készülni és idén gazdagítani fogják a várost. A képviselő reményét fejezte ki abban, hogy Keszthely központi szerepe mellett erősödik a térségi összefogás.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

| 2015. jan. 27. kedd 07:00 | Gyenesdiás
Az adóbevételek növelése mellett számos önerős beruházást hajtott végre tavaly a nagyközség.
| 2014. jan. 8. szerda 17:00 | Hévíz
Az elmúlt három évtized legsikeresebb esztendejét tudhatja maga mögött Hévíz.
| 2014. jan. 3. péntek 16:36 | Keszthely
Pozitív költségvetés, sikeres fejlesztések, biztosan tervezhető jövő. Így összegezhető a város elmúlt éve
| 2024. aug. 15. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy segítség ez a pályakezdő pályázóknak
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.