Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újévi köszöntő Hévízen
2014. jan. 8. szerda | Hévíz
Újévi köszöntő Hévízen
Eredményekről, a közös erőfeszítések gyümölcseiről, és az összefogásról beszélt újévi köszöntőjében Papp Gábor, Hévíz polgármestere. A város első embere szerint az elmúlt három évtized legsikeresebb esztendejét tudhatja maga mögött a fürdőváros. Hévíz egy nemrég elkészült új fejlesztési stratégiában vázolta fel céljait és, hogy milyen irányba haladjanak, hogy Közép-Európa gyógyászati- rekreációs központja lehessen Hévíz.

Ahogy az elmúlt évben, idén is a sikereket hangsúlyozta ki újévi köszöntőjében Papp Gábor polgármester. Hévízen a sok pályázati eredmény mellett önerőből is jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. A turizmus terén is sok munka folyt, főleg az új piacok becsatolásával. Papp Gábor elmondása szerint a megkezdett úton biztos léptekkel haladva érték és érhetik el idén is céljaikat.

Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke megerősítette Papp Gábor szavait, miszerint Közép-Európa gyógyászati- rekreációs központjává szeretnék tenni Hévízt, melyből a megye és az egész térség profitálhat. Pohárköszöntőjében ehhez, és a sikeres újévhez kívánt szerencsét Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az alábbiakban - teljes egészében - olvasható Hévíz Város polgármesterének Újévköszöntő beszéde:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Vendégeink!

Tisztelettel és nagy szeretettel köszöntöm Önöket városunkban, újévköszöntő fogadásunk alkalmával. Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm Manninger Jenő urat, a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjét, a Zala Megyei Önkormányzat elnökét, valamint Rigó Csaba kormánymegbízott urat a Zala Megyei Kormányhivatal vezetőjét. Nagyon köszönöm, hogy elfogadták a meghívásunkat, és együtt emelhetjük poharainkat az Új Esztendőre itt Hévízen!

Ismét lezártunk egy évet, és új tervekkel nézünk az idei esztendő elé. Tavaly, amikor itt álltam Önök előtt ugyanebből az ünnepi alkalomból, eredményekről, közös erőfeszítéseink gyümölcseiről, összefogásról beszéltem.  Bevallom, ismételni fogom önmagam, mert idén is „csak” erről tudok beszélni. Nincs mit tagadni, az elmúlt három évtized legsikeresebb esztendejét tudhatja maga mögött Hévíz.Szép pályázati eredményeket értünk el, amelyek természetesen nem tudtak volna megvalósulni, ha nincs meg hozzá a szükséges segítség.

Év elején indítottuk el a Korok és Borok – tematikus sétaút projektünket az egregyi városrészben, amelynek során egy új turisztikai látványossággal gazdagodhat városunk, és nem utolsó sorban egy nagyon szép fejlesztés valósul meg ebben a városrészben közel 600 millió forint értékben.

Megújulhat a közösségi közlekedés is, új busz alpályaudvar, buszöblök kerülnek kialakításra, és régi adósságunkat tudjuk törleszteni a lakosaink felé, ha megindul a helyi járatú buszközlekedés a városban, amivel lerakjuk az alapjait városunk új közlekedési koncepciójának.

Számos egyéb elnyert pályázat is hozzájárult a tavalyi év sikeréhez, úgymint a város közvilágításának energiatakarékos átalakítására, vagy a kerékpáros fejlesztésekre elnyert összegek, az ovi-foci pálya kialakítása, a templomkert zöldterületi fejlesztésének kialakítása, vagy a Bibó Gimnázium energetikai korszerűsítésére benyújtott sikeres pályázatunk. Mégis, úgy gondolom, a legbüszkébbek az önerőből megvalósuló fejlesztéseinkre lehetünk, úgymint a Sugár utca és környéke teljes felújítása, a játszótér felújítása, a Teréz Anya Szociális Otthon pihenőkertjének kialakítása, a templom mögötti parkoló és illemhely kialakítása, számos járda és parkolóhely felújítás, valamint a hamarosan nyitó kormányablak kialakítása.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Tudom jól, hogy amikor számba vesszük az elmúlt év eredményeit, ott találjuk az Isten adta adottságot a gyógytavat, de évek óta jól tudjuk, hogy ez Hévízen kevés. Nem elég birtokolni a kincset, hanem óvni, és felelősségteljesen hasznára fordítani mind a szűkebb közösségnek, városunk lakóinak és hazánk javára is. Hévíz városa nincsen turizmus nélkül, ezt már régóta tudjuk. Az idei év azonban méltó módon bebizonyította, hogy magyarországi turizmus sincsen Hévíz nélkül!

A városvezetésnek és a szakmai szervezeteknek köszönhetően új metódus alapján álltunk neki a munkának 2010 év végén. Ennek eredményeként, 2011-ben csúcsot döntöttünk a vendégéjszaka számmal, mintegy 15%-kal emelkedve az azt megelőző évtizedek átlagához képest, és elkerültük az 1 millió vendég éjszaka számot. Akkor úgy gondoltuk, nagy kihívás lesz, ha tartani akarjuk a szép eredményt.

Örömmel jelentem be, hogy 2012 után a 2013-as évben nemcsak tartani sikerült, hanem emelni is tudtunk ezen a számon. Ebben természetesen rengeteg munka és közös gondolkodás, ötletelés van, amelyet ezúton is köszönök minden kollégámnak és turisztikai szakembernek.

Ahhoz, hogy új turisztikai piacokat nyissunk meg Hévíz előtt, teljesen új alapokra kellett helyezni a nemzetközi kapcsolatainkat is. Nagy energiákat fektetünk továbbra is a nyugat-európai, főként német ajkú vendégek megszólítására, de az északi és keleti irányba történő nyitásunkkal is szép eredményeket tudunk felmutatni. Így lett a jómódú orosz vendégek, a skandináv és balti államok, valamint a távol keleti vendégeink számára is ismert és kedvelt üdülőváros Hévíz.

A két új testvérvárosi kapcsolatunk, az orosz Pyatigorsk, valamint a kínai Guilin város mellett a tavalyi évben újabb testvérvárosi kapcsolatot létesítettünk az egyiptomi Sharm El Sheik-kel, az Ő kezdeményezésükre.

Kedves Vendégeink!
Ahhoz, hogy eredményeink tartósak és biztosak legyenek, sokszor mérlegre kell tenni saját döntéseinket is.  Az önkormányzati ciklus közepén visszatekintettünk, átgondoltuk a javítani valókat és személyi változások árán is, de megújítottuk önmagunkat. Hévíz igazi sokszínű, nyüzsgő, de mégis élhető, kedves kisváros maradt, ahol mindenki jól érezheti magát, és mindenki: legyen az helyi lakos, vagy vendég, megtalálhatja a számára legmegfelelőbb programot, szórakozást.
Nem kis dolog ez! Különböző kultúrákból érkező vendégeink, különböző élet- és anyagi helyzetben élő embereket kell kiszolgálnunk úgy, hogy senki ne zavarja a másikat, és mindenki elégedett legyen.

Úgy gondolom, hogy az idei év arról is szólt, hogy sikerült megtalálnunk a helyes arányokat a város kulturális életében is. Nem csak a város nevéhez tartozó presztízst kell megőriznünk és építenünk, hanem tudomásul kell venni, hogy minden esetben hazánkat is képviseljük abban a néhány napban, amikor a világ másik végéből érkeznek hozzánk vendégeink.

A hévíziek tudják: soha sem lazíthatunk. Nálunk a turisztikai szezon egész évben tart, nekünk mindig kedvesnek és türelmesnek kell lennünk, mi mindig a jobbik arcunkat kell, hogy mutassuk. Nálunk mindig tisztán kell tartani a közterületeket, és évszaknak megfelelően virággal, vagy éppen ünnepi kivilágítással kell borítanunk a várost. Hévíz mindig az ünnepi ruháját hordja.  Nyitott szemmel kell járnunk a világban, hogy meglássuk, hogy vendégeinknek mire van szüksége ahhoz, hogy jól érezzék magukat nálunk. Ugyanakkor felelősséggel kell viseltetnünk hazánk, hagyományaink és kultúránk iránt is, mert Hévíz egy magyar fürdőváros, amely önmagában egy különlegesség.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Hévíz elindult egy úton, amelyen biztos léptekkel haladva elértük és elérhetjük céljainkat.
Előre kell tekintenünk, meg kell tudnunk fogalmazni, hogy mit várunk az elénk táruló lehetőségektől, és mit várunk önmagunktól. Az utóbbi hónapokban elkészítettük városunk fejlesztési stratégiáját, amely iránymutatást ad ahhoz, hogy a következő európai uniós költségvetési ciklusban milyen pályázatokat célozzunk meg, illetve, hogy megtakarításainkat, bevételeinket milyen irányba fektessük be. Látjuk hiányosságainkat, látjuk, mely irányba kell még fejlődnünk ahhoz, hogy valóban Közép-Európa gyógyászati- rekreációs központja lehessünk.

Céljaink tehát most is vannak, de tisztában vagyunk vele, egyedül nem sokra mennénk. Szükségünk van a megye, a térség összefogására, a szomszédos települések, városok, gyógyfürdők támogatására, hogy együtt gondolkodva, egymást támogatva, vállvetve küzdjünk az elképzeléseinkért. Szükség van természetesen arra, hogy a kormányzat továbbra is megfelelő mértékben támogassa munkánkat, amelyhez továbbra is kérem Manninger Jenő országgyűlési képviselő úr pártfogását. Szükségünk van a kormányhivatal, és valamennyi hatóság, a rendőrség, a tűzoltóság, a sajtó, és mindenki együttműködésére, mert célt csak közösen tudunk elérni!

Ahogy Széchenyi István is mondta:
„A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik.”
Valamennyiük számára a Jó Istentől megáldott, eredményekben gazdag, boldog Új Évet kívánok!

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Hévíz
A minősítést 2015 óta lehet megszerezni.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Hévíz
A lakossággal egyeztetve kell megújulnia a fürdővárosnak.
| 2024. jan. 12. péntek 15:04 | Hévíz
Néhéz évek után fellendülőben a fürdőváros.
| 2023. júl. 28. péntek 12:11 | Hévíz
A fürdővárosban egyre több a szlovák és cseh vendég.
| 2023. júl. 13. csütörtök 17:19 | Hévíz
Emlékérmeket és főigazgatói dicséreteket is átadtak.
20:00
Objektív
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.