Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Pravoszláv Karácsony
2015. jan. 7. szerda | Hévíz
Pravoszláv Karácsony
Az orosz gazdasági helyzet miatt kevesebb vendég érkezett Hévízre a pravoszláv karácsony idejére. A szállodák nem tudják, hogy meddig és mekkora mértékű kiesést jelenthet az idén a kevesebb vendég. Az ortodox ünnep alatt a vendéglátóhelyek külön készülnek az orosz igényekhez.

 Készülődnek a vacsorára a hévízi NaturMed Hotel Carbonában. A pravoszláv Karácsony az egyik legkedveltebb pihenési időszak az orosz vendégek körében. A szállodákban természetesen a vendégek igényeihez igazodva állítják össze a büfémenüt.

„Az orosz ajkú vendégek meghitten, barátságosan, együtt ünneplik a Karácsonyt."- mondja Tapodi Attila a szálloda igazgatója. Hozzátette: "Meglepő módon általában a helyi sajátosságú specialitásokat kedvelik a vendégek, illetve a nemzetközi standardekenek megfelelő ételeket ízlelgetik, kóstolgatják és természetesen a régióból szolgálunk fel nekik borokat, röviditalokat és úgy látjuk, hogy ez igen-igen a kedvükre van.”

A kúracsomagokat és extra kezeléseket igénybevevő orosz vendégek, már hónapokkal ezelőtt lefoglalták szállásukat. Egy, kettő, vagy akár három hetet töltenek a fürdővárosban.
Vera Tutushenco Moszkvából érkezett. Negyedik alkalommal van itt Magyarországon, Hévízen először. Azt mondja, hogy nagyon tetszik neki a város, mert van valamilyen különleges vonzereje. A szálloda dolgozóit nagyon vendégszeretőnek találja, tervezi, hogy jövőre is eljön ide.

Hévízen január 6-án 23 órakor ortodox szentmisét tartanak a helyi katolikus templomban. A városban több éve kedveskednek már így a sok orosz vendégnek, akik nagy része mélyen vallásos. Az ünnepeket meghitt hangulatban a családdal töltik az oroszok. Január 6. a katolikus szentestének felel meg. Ez a nap egy 40 napos böjt vége.

Hévíz utcáit járva szinte csak orosz szót lehet hallani, mégis kevesebben töltik itt az ortodox ünnepet mint az elmúlt években. A gazdasági helyzet miatt kevesebben engedhetik meg maguknak a külföldi utat. A rubel árfolyam miatt az oroszok pénze, nagyon rossz értékkel bír Magyarországon.
A több mint 400 férőhelyes hévízi Hungest Hotel Heliosban jelentős - mintegy 20%-os - visszaesést tapasztalnak. Pokorádi Sándor igazgató azt mondja, hogy nagyon nehezen tudják a kiesést ellensúlyozni. Tovább építik a kapcsolataikat és bíznak abban, hogy hamar elmúlik ez az időszak.

Lyulin Oleg jövőre is tervezi, hogy visszatér Hévízre, kislányával. Magyarországot egy barát országnak tartja, ami mindig szívesen és szépen fogadja őket. Mindennel meg vannak elégedve és nagyon jól érzik magukat a szállodában.

A csehországi Karlovy Vary és az osztrák sípályák már komolyabban megsínylették az orosz forgalom csökkenését. A szállodavezetők szerint Hévízen akkora visszaesés nem lesz mint a szomszédos országokban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. jan. 24. kedd 11:14 | Keszthely
A liturgiát a Család Iskola fenntartója, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus papsága mutatta be.
| 2022. máj. 19. csütörtök 17:37 | Keszthely
Az “Egy ortodox pap feljegyzései”, valamint a “Fedezd fel a templomot” című könyvek bemutatóját tartották
| 2020. jan. 20. hétfő 14:15 | Keszthely
Az ortodox egyház képviselői Vízkereszt ünnepén háromszor merítették a feszületet a vízbe.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Hévíz
A minősítést 2015 óta lehet megszerezni.
| 2024. ápr. 5. péntek 19:15 | Hévíz
A lakossággal egyeztetve kell megújulnia a fürdővárosnak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.