A VSZK végzős szakácstanulói segítettek a pályaválasztás előtt álló diákoknak elkészíteni a nyílt nap menüjét. Tormakrémmel töltött sonkatekercs, kaszinótojás és rakott palacsinta készült. Az általános iskolások nagy érdeklődéssel próbálták ki a palacsintasütést.
Gombkötő János, mesterszakács, szakoktató felügyelte a főzést és korrigálta az esetleges hibákat.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy népszerű a szakács szakma a fiatalok körében.
A diákok a helyes tojáspucolás technikáját is elsajátíthatták a nyílt napon. Az ügyesebbek megpróbálkoztak a palacsintadobással is. Dávid Krisztián Balatonboglárról érkezett, hogy megnézze a VSZK szakmai oktatását.
A VSZK-ban az oktatásban elsődleges szempont, hogy magas szakmai színvonalon sajátíthassák el a tanulók az ismereteket, hogy később versenyképes szakmával a kezükben tudjanak elhelyezkedni.
A VSZK-ba felvételi nincs, csupán szakmai alkalmassági és egészségügyi vizsga van. A nyílt napon résztvevő alkalmi szakácsok és kukták nem távoztak üres hassal, hiszen az elkészített töltött tojást, sonkatekercset és a rakott palacsintát elfogyaszthatták.
Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla