Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sütés, főzés továbbtanulóknak
2014. dec. 16. kedd | Keszthely
Sütés, főzés továbbtanulóknak
Töltött tojást, rakott palacsintát és tormakrémmel töltött sonkatekercset készítettek azok a 7. 8. osztályos diákok, akik részt vettek a VSZK nyílt napján. A tankonyhákban végzős tanulók segítségével nyerhettek bepillantást a szakács szakma rejtelmeibe.

A VSZK végzős szakácstanulói segítettek a pályaválasztás előtt álló diákoknak elkészíteni a nyílt nap menüjét. Tormakrémmel töltött sonkatekercs, kaszinótojás és rakott palacsinta készült. Az általános iskolások nagy érdeklődéssel próbálták ki a palacsintasütést.
Gombkötő János, mesterszakács, szakoktató felügyelte a főzést és korrigálta az esetleges hibákat.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy népszerű a szakács szakma a fiatalok körében.
A diákok a helyes tojáspucolás technikáját is elsajátíthatták a nyílt napon. Az ügyesebbek megpróbálkoztak a palacsintadobással is. Dávid Krisztián Balatonboglárról érkezett, hogy megnézze a VSZK szakmai oktatását.
A VSZK-ban az oktatásban elsődleges szempont, hogy magas szakmai színvonalon sajátíthassák el a tanulók az ismereteket, hogy később versenyképes szakmával a kezükben tudjanak elhelyezkedni.
A VSZK-ba felvételi nincs, csupán szakmai alkalmassági és egészségügyi vizsga van. A nyílt napon résztvevő alkalmi szakácsok és kukták nem távoztak üres hassal, hiszen az elkészített töltött tojást, sonkatekercset és a rakott palacsintát elfogyaszthatták.

Keszthelyi Televízió - Szabó Csilla
 

| 2024. nov. 29. péntek 19:15 | Keszthely
A szálláshelynek és a 13 Séf Egyesületnek köszönhetően szakmai bemutatókat is láthattak a résztvevők.
| 2024. okt. 31. csütörtök 19:15 | Keszthely
Magyarország ismét nagy reményekkel készül az EuroSkills-re, ahol a hazai szakmák kiválóságai Európa legjobbjai között mérettethetik meg magukat.
| 2024. szep. 26. csütörtök 19:15 | Keszthely
Programokat szerveztek a Keszthelyi VSZK-ban a Turizmus Világnapján.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Zalaegerszeg
Jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőket.
| 2024. ápr. 25. csütörtök 19:15 | Keszhely
A Balatoni Gasztroakadémián tíz szakember sajátíthatta el a legújabb cukrászati technikákat.
XI. Évfolyam 1. Szám
Megjelenés: 2025. január 10.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:33
Zalai krónika
18:48
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Diagnózis
20:28
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:33
Zalai krónika
21:48
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.