Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kenyéradomány
2014. szep. 5. péntek | Keszthely
Kenyéradomány
A Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány, a Máltai Szeretetszolgálat, és a Vöröskereszt jó kapcsolatának köszönhetően egyre több rászorulónak van meg a mindennapi kenyere. A keszthelyi Lipóti Pékség több más vállalkozáshoz hasonlóan az előző napról megmaradt árut felajánlja a szegények megsegítésére. A nyáron megnyílt pékség az „Adj egyet ajándékba akcióval” a vásárlók bevonásával további adakozást hívott életre.

 Naponta, a reggeli órákban érkezik a kenyér és pékáru a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítványhoz. A népkonyha és nappali melegedő a Lipóti Pékségtől kapja az előző napi árut. A porziózás és csomagolás után, ebédidőben kapják a rászorulók az adományt.
Novák Ferencné özvegy, nyugdíja kevés így nagy segítség számára az étel.

"Naponta 50-60 közötti az a létszám, akit mi ellátunk étellel. Nem csak az ebédhez, hanem a napközbeni ellátásukat is tudjuk biztosítani a kenyéradományból" - mondja Komoróczi Lajos a nappali melegedő vezetője.

A pékárut a Lipóti Pékség nyitása óta kapja az alapítvány. Az adomány olyan mérvű, hogy azóta nem kell vásárolnia kenyeret az alapítványnak. Az ebédre való mellett az ellátottak haza is tudnak vinni a pékáruból.

Az adomány alkalmanként olyan nagy, hogy a többi keszthelyi szociális ellátást nyújtó szervezetek is jut belőle. A Máltai Szeretetszolgálatnál több mint nyolc éve osztanak kenyeret a rászorulóknak. A keszthelyi csoport vezetője, Csontár Péter szerint örvendetes, hogy egyre több ilyen felajánlást kapnak.

A máltaiak mellett a vöröskereszttel is együttműködik a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány. Mióta megnyílt a keszthelyi adománybolt, jóval több rászoruló jön a vöröskereszthez, ahol a ruha mellett most már kenyeret is tudnak adni.
A Keszthely területi szervezet vezetője, Kapcsándy Mária hozzátette, hogy az újból létrehozott szociális kerekasztal is nagyban hozzájárul a jótékonysági szervezetek jó kapcsolatához.

A keszthelyi Lipóti Pékség a júniusi nyitása óta ajánlja fel a kenyeret és a különféle pékárut, mely máskülönben a szemétben végezné. A tulajdonos Kaiser Péter és felesége szeretnének társadalmi felelősséget vállalni és helyi vállalkozóként bekapcsolódni a város életébe.

A pékség tulajdonosai szeretnék bevonni a vásárlóikat is az adakozásba az „Adj egyet ajándékba akcióval”. Ennek lényege, hogy pluszba kifizetnek még egy kávét, kenyeret, vagy valamilyen tejterméket az ide betérők, de azt nem viszik el, hanem a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítványon keresztül egy rászoruló kapja meg.
Az akció már működik, melyhez várják az adakozni szándékozókat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2020. aug. 20. csütörtök 16:58 | Gyenesdiás
Az új kenyér ünnepéhez kapcsolódva szervezik meg az eseményt minden évben.
| 2019. júl. 30. kedd 15:02 | Keszthely
A már így is túlszaporodott balatoni hattyúállomány további növekedését segítik ezzel az emberek.
| 2017. szep. 3. vasárnap 14:51 | Gyenesdiás
16 féle produktummal neveztek a másodízben megszervezett Hobbi Pékek Találkozójára.
| 2016. aug. 18. csütörtök 08:38 | Keszthely
Az Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött megállapodást a Vöröskereszt Keszthelyi Szervezete.
| 2015. már. 27. péntek 16:20 | Keszthely
Hagyományos, kézzel készült, adalékmentes pékáru a Lipóti Pékségből!
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.