Elkészítési idő: 20 perc + az érlelés
0,5 kg fehér húsú halfilé
5-6 evőkanál rizsliszt/kukorica liszt
1 mokkáskanálnyi citrombors vagy hal fűszerkeverék
Só,és a sütéséhez olaj
A halat töröljük szárazra. Ha mirelitet használunk, azt egy nappal korábban tegyük be a hűtőbe, ott szép lassan felenged, ekkor csepegtessük le róla a kiolvadt levet, és utána töröljük szárazra. Vágjuk fel ujjnyi kockákra, tegyük egy tálba és szórjuk meg a citromborssal. Keverjük jól össze és tegyük félre pihenni 15-20 percet. Melegítsük fel az olajat, közepes lángon, vegyük elő a halat és szórjuk meg sóval. Öntsük a lisztet egy tányérra, és abba merjünk egy adagnyit a hal kockákból. Forgassuk össze, hogy mindenhol legyen rizslisztes.
A recept teljes terjedelemben ITT olvasható
Forrás és fotó: maxkonyhaja.hu