Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jó ütemben halad a Balaton-parti beruházás
2014. jún. 5. csütörtök | Keszthely
Jó ütemben halad a Balaton-parti beruházás
Látványosan nő az új sétányszakaszok hossza, és a felépítmények kivitelezése is hamarosan elkezdődik a keszthelyi Balaton-parton, ahol az önkormányzat háromszázötvenmillió forintos beruházást valósít meg uniós támogatás segítségével. A keszthelyi Balaton-part vízi játékparkkal, információs ponttal, érzékek kertjével és skate parkkal fog gazdagodni. A közművek miatti csúszás után várhatóan nyár végéig készül el a beruházás.

 Fektetik a térkövet, készítik az alapozásokat, a munkások és a gépek is folyamatosan dolgoznak az épülő Balaton-parti sétányon. Az önkormányzat 350 millió forintos fejlesztésének köszönhetően számos helyen újul meg a sétány. A beruházás eredményei napról napra látványosabbak.

"Elsőként a pavilonsor és a strandbejárat előtti sétányszakasz térburkolása készült el, még áprilisban. A hagyományos május elsejei évadnyitó ünnepségre ezt már mindenképpen szerettük volna készen látni. Mostanra új burkolatot kapott a vasúti átjáró és a Borbás Vince sétány közötti terület, valamint nagyrészt az Erzsébet királyné sétány vegyes forgalmú útszakasza is." - mondta el Ruzsics Ferenc polgármester.

A két sétány között jelenleg a vízi játékparkot építik a munkások. A területhez tartozó közművezetékeket már lefektették, a medence és a dobogó alapozása kész, és a süllyesztett vízgépház szerkezetei is elkészültek.
A felépítmények is hamarosan megérkeznek és a jövő hónap végére el is készülhet a különleges attrakció, mely több korcsoportnak mutatja be a víz fizikai tulajdonságait és az általa hajtott gépek működését.

Hamarosan megkezdődik az információs pont épületének felállítása, a skate park kialakítása, valamint az érzékek kertje és egyéb zöldterületek kertészeti munkái. Ezek nagyrészt a korábbi parkoló helyén létesülnek. Ezt kiváltandó az autósok a Főnix motel helyén már régebben üzemelő parkoló mellett a Csík Ferenc sétány mentén kialakított megálló helyeket is használhatják.
A “Balaton-part kettes ütem” néven ismert beruházás január elején indult el, a szezon előtt tervezett befejezést sajnos felülírták a közművek problémái.

"Én nagyon bízom abban, hogy a nyár végére kész lesz a Balaton-part. A biztonság kedvéért a kivitelezővel egy szeptember közepi határidőt írtunk alá, egy szerződés módosítást, hiszen be kell vallani, hogy csúszást szenvedett a kivitelezés. A közművek a valóságban nem ott szerepeltek, ahogy a műszaki rajzokon szerepeltek, így át kellett tervezni és újragondolni ezeket." - magyarázta a csúszás okát Ruzsics Ferenc, aki elmondta továbbá, hogy nagy figyelmet fordít a kivitelező és az önkormányzat is arra, hogy a munkák a lehető legkevésbé zavarják a Keszthelyre érkező vendégeket és a helyi lakosokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a keszthelyi testület.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Keszthely
A tervezett Balaton-parti fejlesztés kapcsán vizsgálták meg a területet a szakemberek.
| 2024. feb. 2. péntek 13:54 | Keszthely
Bővül a strand területe, korzót és vendéglátóegységeket építenek a pavilonsor és a hátsó parkoló között.
| 2023. aug. 7. hétfő 15:35 | Keszthely
12 csapat részvételével szervezték meg a Spinpa maratont a keszthelyi Városi Strandon.
| 2023. ápr. 6. csütörtök 17:41 | Vonyarcvashegy
A települések első emberei főként a közelgő szezont érintő kérdéseket vitatták meg.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.