Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Hűsítő borzongás a kánikulában
2023. júl. 25. kedd | Szigliget
Hűsítő borzongás a kánikulában
Harmadik alkalommal költözik Szigligetre a Centrál Színház. Szerelem, csalódás, humor és talán szellemek is várják a nézőt 11 napon keresztül minden este a várudvar színpadán. A 2:22 egy kísértettörténet, a thriller bővelkedik váratlan fordulatokban.

A teátrum idei darabja, a 2:22, Danny Robins misztikus kísértettörténete. Drámaírókarrierje előtt legalább 10 évig komikusként kereste a kenyerét a szerző. Ez felismerhető ebben a darabban is, ami humoros kiszólásoktól sem mentes.

Lengyel Tamás színművész: "Izgalmas, tényleg van benne titok, borzongtató a nézőnek, tehát úgy működik mint egy film, és az is klassz benne, hogy nem is akar ennél többet vállalni, van 2 emblematikus tételgondolata, az, hogy a szeretet nélkül semmik vagyunk, és hogy így nincsen értelme az életnek, hogyha nemszeretünk, és minket nem szeretnek viszont.

A társulat szereti vegyíteni a komoly, magas művészi értékkel bíró előadások jellemzőit a szórakoztató színház előnyös tulajdonságaival. Céljuk, hogy a néző rajongjon a darabért, de ugyanakkor legyen valami belső tanulság magja is. A Central Színház 20 évig járt Keszthelyre, ahol majd továbbra is szeretnék felütni a fejüket, de Szigligeten is nagy sikernek örvendenek az előadásaik.

"Két évvel ezelőtt voltunk itt először, az a Central Park West-tel, akkor csak kóstolgattuk, csak egy előadás erejéig volt, de akkor épült éppen a Szigliget Nyári Játékok, tehát akkor készült el anézőtér, a színpad. De a tavalyi évben már bátran, 10előadással jöttünk le a Házassági leckékközéphaladóknak című előadásokkal, és mivel hogy az akkor 600-670-es nézőtér 10 alkalommal megtelt, ezért a visszajelzés a néző részéről az volt, hogy igen, ez kell nekik itt is - mondta el Puskás Tamás, a Centrál Színház rendezője.

Lauren pszichológus, egy magányos típus, aki rengeteg régi sérelmet, fájdalmat hordoz magában. A maga elé emelt fal egy idő után persze leomlik. Ágoston Katalin nagyon szereti megformálni ezt a karaktert. A színészek itt is átélik azt a varázst, amit a szabadtéri játék ad.

Ágoston Katalin színész:"Kicsit máshogy kell beszélni, kicsit oda kell figyelni, hogy a nyitott körülmények ne vigyék el ahangot és mindenki az utolsó sorokban is jól hallja, hogy mit mondunk. Illetve hát messzebbvagyunk a nézőktől, szóval figyelni kell egy kicsit a gesztusokra, hogy mindig tudják, hogy mitörténik a színpadon. De én nagyon szeretem a szabadtéri előadásokat, mert innen egészenkülönleges panoráma van a Balatonra, úgyhogy a nézőknek nagyon jó helye van.

Danny Robins misztikus története a londoni West End legújabb szenzációja. Az előadás időtartama másfél óra. A produkciót július 24-től augusztus 4-ig minden nap 21órától tekintheti meg a nagyérdemű. A műsor 16 éven felüliek számára ajánlott.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
A Déryné Program részeként másodszor látogatott el Keszthelyre a KultUp.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
| 2024. jan. 9. kedd 13:38 | Keszthely
Megújúlt színházterem és szabadtéri színpad várja a közönséget februártól.
| 2023. okt. 9. hétfő 17:39 | Keszthely
Az idősebb korosztálynak kínált számos rendezvényt a Balaton Színház a “Szépkorúak hetében”.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.