Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Színpad-On a fiatalok
2023. aug. 11. péntek | Keszthely
Színpad-On a fiatalok
Színjátszó tábor volt a Goldmark Károly Művelődési Központban. Az első ízben meghirdetett program nagyon népszerű volt, 13 gyermek vett részt rajta. A diákok szeretnék folytatni a munkát. A színház ezért szeptemberben amatőr színjátszó csoportot indít

Az ötnapos tábor végeredménye ez a produkció. Szülőknek, családtagoknak mutatták be a táborozók. A gyerekek nagy kedvvel, motiváltan vágtak bele a programba.

„Nagyon sok új barátot adott és tapasztalatot" – mondta Lipovics Hanga. "Fú, hát mindent. Én már sokat álltam színpadon, de most így rájöttem, hogy én ezt akarom csinálni, ha felnőtt leszek” - állította határozottan Ferenczi-Nagy Bátor. 

A Színpad-On elnevezésű tábort első ízben szervezte meg a Goldmark Károly Művelődési Központ. Horváth Krisztina gyermekszínjátszó-rendező kalauzolta el a résztvevőket a színház világába.

„Engem mindig érdekelt, hogy mi folyik a kulisszák mögött, meg a színjátszás és szerintem ez egy nagyon nagy lökés mindenki számára és nagyon ajánlom másoknak is. – Számomra ez egy hihetetlen nagy lehetőség, mert mindig is kerestem, hova lehetne menni, vagy valami, de sehol nem találtam és amikor meghirdették, hogy lesz ez a tábor és én így: Úristen, de jó, ez hihetetlen, nekem ez egy óriási lehetőség, mert én színész szeretnék lenni” - mondta televíziónknak Orbán Anna és Németh Annamária.   

A programzáró előadáson a Valahol Európában jeleneteit is láthatta a közönség. A tábor szorosan kapcsolódott a darabhoz. A Pannon Várszínházzal működtek együtt a szervezők. Csak kevés színpadi gyakorlattal rendelkeztek a gyerekek. Ennek ellenére öt nap alatt sikerült egy előadást összeállítani, ami a táborvezetőt is meglepte. 

Horváth Krisztina táborvezető: „Megtapasztalják a színészek által létrehozott előadásnak a kulisszatitkait, rejtelmeit, magát az előadást is, az előadás élményét és a történetből kiindulni, illetve magával a történettel foglalkozva tudjunk együtt dolgozni a színpadi mozgás, színpadi kultúra, eszköztár sok-sok mindenével.”

A tábort viszonylag későn hirdették meg. Ennek ellenére gyorsan betelt a program. Nagyon lelkesek voltak a gyerekek és szüleik is. Megfogalmazódott a gondolat, hogy szeptemberben folytatódjon a csoport munkája.

 „Mivel ez egy régi álma volt az én elődeimnek is, hogy legyen egy amatőr színjátszó csoportja. Mivel a jelenlegi táborvezetőnk, illetve a gyerekek és a szülők is nagyon lelkesek, elkezdtük a tervezését annak, hogy szeptembertől elinduljon egy amatőr színjátszó csoport. Ez nagyjából 10-15 éves gyerekeket fog megcélozni” - mondta Stadler Tímea Kinga, a művelődési központ igazgatója.   

A Goldmark Károly Művelődési Központ vezetése azt is elképzelhetőnek tartja, hogy később akár felnőtt színjátszó csoport is indulhat Keszthelyen.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
A Déryné Program részeként másodszor látogatott el Keszthelyre a KultUp.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
| 2024. jan. 9. kedd 13:38 | Keszthely
Megújúlt színházterem és szabadtéri színpad várja a közönséget februártól.
| 2023. okt. 9. hétfő 17:39 | Keszthely
Az idősebb korosztálynak kínált számos rendezvényt a Balaton Színház a “Szépkorúak hetében”.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.