Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nem beszél még a gyerek? Ne késlekedjünk szakembert keresni!
2024. már. 12. kedd | Keszthely
Nem beszél még a gyerek? Ne késlekedjünk szakembert keresni!
Logopédus szakmai napot tartottak Keszthelyen. A Szemfüles Egyesület 70 logopédust és korai fejlesztésben dolgozót fogadott szombaton a Goldmark Károly Művelődési Központban. A nyelvi késés terápiájával foglalkoztak a meghívott előadókkal.

Átlagos esetben a gyermekek egy éves koruk előtt már szótagokat ismételgetnek, szavakat utánoznak. Azonban egyre több a nem beszélő, illetve a nyelvfejlődési zavarral küzdő gyermek. A szakemberek azt tanácsolják, ne várjunk a csodára, hogy majd elindul a beszéd.  Nagyon fontos, hogy időben célzott segítségnyújtás kapjanak.

„Hogyha a szülő azt érzi, hogy valami nem megfelelően alakul a gyereknek a fejlődésében – ez nem csak a beszédre vonatkozik, hanem akár a mozgásra, értelmi dolgokra, kommunikációra – akkor a minél korábbi segítségnyújtás, legalábbis a diagnosztika az rengeteg időt tud spórolni” - hívta fel a figyelmet Alfaro Karina logopédus, kora gyermekkori intervenciós szakgyógypedagógus.  

A nyelvi késés és annak terápiája volt a logopédus szakmai nap fókuszában. 70 logopédus és korai fejlesztésben dolgozó gyógypedagógus regisztrált a Szemfüles Egyesület programjára. A Logopédia európai napja alkalmából szervezték meg az eseményt.

Vaszily-Hegedüs Andrea, a Szemfüles Egyesület elnöke: „Az egyesületünk minden évben megünnepli ezt a napot különböző rendezvényekkel. Általában szülők és gyermekek számára szoktuk ezeket megszervezni. Az idei év az első, amikor szakembereket céloztunk meg.”

A szakmai nap egyik előadója Nagyné Heidenwolf Erzsébet volt. A gyógypedagógus online beszédindító programot dolgozott ki szülőknek. Abban segíti őket, hogy hétköznapi tevékenységekkel, hogyan tehetnek a gyermekük beszédfejlődéséért: „Például pakoljanak be együtt egy mosogatógépet és egy-egy ilyen köznapi élethelyzetben, hogyan lehet a gyereket segíteni abban, hogy beszéljen, tehát hogy a terápiás munkába ezt hogy lehet bevonni, vagy hogy kell a szülőnek tanácsot adni abba, hogy ő egy mosogatógép pakolásba igenis a gyerekével élvezzék ezt a tevékenységet és a beszédfejlődését segítse.”

A szakmai nap iránt nagy volt az érdeklődés. A helyben és térségben dolgozók mellett a Dunántúl több szegletéből is jöttek szakemberek. A Szemfüles Egyesület tervez még hasonló szakmai rendezvényt, nemcsak Keszthelyen.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2023. nov. 15. szerda 16:13 | Vonyarcvashegy
Április 27-re a választókerület 100 települését hívták meg a hiánypótló rendezvényre.
| 2023. nov. 8. szerda 14:40 | Keszthely
A Zalai Közgyűjteményi Szakmai Napoknak is otthont adott a 125 éves Balatoni Múzeum.
| 2023. már. 13. hétfő 16:49 | Cserszegtomaj
A résztvevők megismerhették a legújabb kutatási eredményeket és a metszési trendeket is.
| 2022. ápr. 13. szerda 17:58 | Sármellék
Az Iparkamara szakemberei gyakorlati formában mutatták be a lehetőségeket Sármelléken.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:51
KREA TV
19:48
Göcsej filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:51
KREA TV
22:48
Göcsej filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.