Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Régiós találkozót szervez Vonyarcvashegy
2023. nov. 15. szerda | Vonyarcvashegy
Régiós találkozót szervez Vonyarcvashegy
100 település meghívásával szerveznek Régió Fesztivált Vonyarcvashegyen. A jövő tavaszra tervezett program részleteiről a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai napján számolt be a település. Az eseményen szó esett az idén megvalósult vármegyei közművelődési programokról és a jövő évi tervekről is.

Vonyarcvashegy 2023-ban is bővelkedett programokban. Májusban palacsintafesztivállal várták az érdeklődőket, de nem maradt el a népszerű gyereknap sem. Az Imre Sándor Szeretetszínház több nagysikerű előadással örvendeztette meg a közönséget. Minden nyáron nagy érdeklődésre tart számot a borfesztivál, ahol több napon keresztül lehet kóstolni a környező borászok nedűit. A sörkedvelők sem maradtak rendezvény nélkül, hiszen a népszerű sörfesztivált is megtartották.

Április 27-én azonban több éves álom valósul meg a településen a Régió Fesztivál – KultúrÉtlap című rendezvénnyel. Ez a hiánypótló program a választókerület 100 településének kulturális és gasztronómiai értékeit mutatja be. Az esemény célja a térségfejlesztés és a közösségépítés.          

„Ismerjük meg egymást. A kulturális programok folyamatosan fognak a színpadon menni, amit a térségünk kiemelkedő művészeti tehetségei fognak leadni. Mellette kerekasztal beszélgetést tervezünk az aktuális – akár politikai, gazdasági – helyzetről, hogy egymásnak tudjunk  olyan tanácsokat, tapasztalati tudást átadni, amivel a térségünk egyben tud majd fejlődni.” - tájékoztatott Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

A Nemzeti Művelődési Intézet kiemelt célja, hogy a kulturális programkínálat is hozzájáruljon ahhoz az érzéshez, hogy egy településen jó élni. Az őszi szakmai napon elhangzott, az idén is gazdag volt a programkínálat Zalában, és a kistelepülések is egyre aktívabbak. Az intézet vármegyei igazgatója arról beszélt, a COVID megtépázta az értékalapú közösségeket, ezért újra kell éleszteni azokat. Matyasovszky Margit hozzátette, az idén is számos sikeres rendezvényt bonyolítottak le.

„A minőség tekintetében törekszünk arra, hogy egyre magasabb szintet tudjunk elérni nem csak a kistelepüléseken, hanem a városokban is. Ez az országos hálózatban működő Nemzeti Művelődési Intézetnek a mintaprojektjeiben is megnyilvánul. A Zala Vármegyei Igazgatóságnak a kiemelten nagy rendezvénye a Pajtaszínházi Találkozó, ami ebben az évben is Kehidakustányban valósult meg, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.” - tette hozzá a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságának vármegyei igazgatója.

A szakmai napra a vármegye közművelődési szakemberei kaptak meghívást. Szó esett az Artisjus jogdíjakról, és a 2024-es települési rendezvények összehangolásáról is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
Logopédus szakmai napot tartottak Keszthelyen.
| 2023. nov. 8. szerda 14:40 | Keszthely
A Zalai Közgyűjteményi Szakmai Napoknak is otthont adott a 125 éves Balatoni Múzeum.
| 2023. már. 13. hétfő 16:49 | Cserszegtomaj
A résztvevők megismerhették a legújabb kutatási eredményeket és a metszési trendeket is.
| 2022. ápr. 13. szerda 17:58 | Sármellék
Az Iparkamara szakemberei gyakorlati formában mutatták be a lehetőségeket Sármelléken.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.