Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Médiatáborosok Keszthelyen
2023. aug. 24. csütörtök | Keszthely
Médiatáborosok Keszthelyen
Negyedik alkalommal szervezik meg Keszthelyen a Mária Rádió Médiatáborát. A diákok két csoportban szintjüknek megfelelően leshetnek bele szakemberek segítségével a média rejtelmeibe. Ebben televíziónk munkatársai is segítségükre vannak. A workshopok mellett a stúdióval is megismerkedhettek a fiatalok.

Az interjúkészítést tanulták a fiatalok a tábor második napján. A diákokat előzetesen négy csoportba osztották, különböző személyekkel kellett beszélgetést folytatniuk a délután során. Asztrofizikus, kerekes székes tánctanár, európa-bajnok karatézó és egy énekesnő állt a rendelkezésükre. A délelőtti workshopon hasznos tanácsokat kaphattak, mire figyeljenek oda, mik a leggyakoribb hibák, illetve, hogy hogyan viselkedjenek egy interjús szituációban. Interaktív feladatokkal gyakorolhattak az éles helyzet előtt. A táborozók az ország különboző részéről érkeztek Keszthelyre, vannak, akik első alkalommal vesznek részt rajta. Sokak tapasztalata, hogy többet kapnak, mint amire számítottak.  

"A médiának egyes részeit megismerhetjük és belekóstolhatunk, tényleg szakemberektől tanulhatunk, akik elmondják az árnyoldalait is, de a pozitívumait is." - mondta el Papp Dorottya.

Televíziónk is minden évben fogadja a Mária Rádió táborosait. A fiatalok itt megismerkedhettek a televíziózás alapjaival. Láthatták, hogy van felépítve a stúdió. Gyakornokunk is mesélt az itt zajló munkáiról, arról, hogy mennyi mindenben tud segíteni. Beülhettek a műsorvezetői székbe és a súgógépet is kipróbálhatták. Nagyon népszerű a diákok körében a vezérlő, ahol a kép- és hangkeverésnek, valamint a feliratozásnak is osztatlan sikere van minden évben. A tábort ötödik alkalommal rendezték meg, ebből négyszer Keszthely volt a központ. Céljuk, hogy minél behatóbban megismertessék a fiatalokkal, mit jelent a média világában dolgozni.

„Szeretnénk, hogyha egy közösség épülne a Mária Rádió számára ezekből a fiatalokból. Egyébként is ezt a gyakorlatot visszük már, hiszen az előző médiatáborokra jelentkezettekből egy kis ifjúsági szerkesztőség verbuválódott és rendszeresen tartjuk a kapcsolatot online találkozók keretében. Hiszen az ország több sarkából érkeztek ebbe a médiatáborba a fiatalok és rendszeresen műsort készítenek, készítünk együtt, illetve képezzük őket tovább.” - osztotta meg Osvay Péter táborvezető.

A diákok beszéd, kreatív írás, és hangvágó műhelyen is részt vettek már. A következő napokban a strandon készítenek interjúkat, valamint kerekasztal-beszélgetést tartanak a Zenepavilonnál. A tábor szombaton zárul.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. aug. 24. szerda 18:13 | Keszthely
Vendégünk: Osvay Péter, a Mária Rádió egyik alapítója, a médiatábor szervezője.
| 2022. aug. 24. szerda 18:10 | Keszthely
A Mária Rádió negyedik alkalommal szervezte meg Keszthelyn médiatáborát.
| 2020. nov. 26. csütörtök 17:35 | Keszthely
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
| 2020. aug. 27. csütörtök 16:51 | Keszthely
Kerekasztal-beszélgetést tartottak Keszthely értékeiről, melyet élőben közvetített a rádióban.
| 2020. aug. 26. szerda 16:16 | Keszthely
Hírszerkesztésről, a műsorvezetésről és többek között az interjúkészítésről is informálódhatnak a diákok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.