Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Adventre hangol a Mária Rádió Keszthely szombattól
2020. nov. 26. csütörtök | Keszthely
Adventre hangol a Mária Rádió Keszthely szombattól
Szombaton fog megszólalni az első Keszthelyen szerkesztett önálló adás a Mária Rádióban. A médium önkéntesei adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek erre. Ezt követően minden héten már a helyi stúdióban elkészített műsort fogják sugározni az FM 93.4-as MHz-en.

Az önkéntesek ezen a héten veszik fel a műsort. A Mária Rádió már korábban is bekapcsolódott az adásba egy-egy riporttal vagy beszélgetéssel. Önállóan szerkesztett műsort azonban még nem sugároztak eddig. Az önkéntesek elhatározták, hogy advent közeledtével ezen változtatnának, a hallgatóknak ugyanis igényük van erre.

„Mi itt a Szűzanya oltalma alatt arra törekszünk, hogy elvigyük hozzájuk a karácsonyi örömhírt. És ha a karácsonyi örömhírt el szeretnénk vinni, akkor adventtel kell kezdeni, hogy fel is készítsünk ezeket a híveket a karácsonyra. Hisz idén más lesz a karácsony. És más lesz minden, nem a megszokott kerékvágásban folynak a dolgok. És egy kicsikét próbálunk konzervatívak lenni, hisz a régi világban, sokkal egyszerűbben mentek a dolgok.” - mondta el C. Tóth Zoltán önkéntes.

Az adventhez kapcsolódó gondolatokkal azoknak is szeretnének kedveskedni is, akik például a járvány, vagy egyéb ok miatt nem jutnak el a templomokba.       

A jelenlegi önkéntesek versekkel, könyvajánlókkal készülnek. Csengei Ágota a kezdetektől tagja a csapatnak. Szeretett volna megismerkedni a műsorvezetéssel, interjúkészítéssel. Mint fogalmazott ennek a feladatnak köszönhetően olyan emberekkel is találkozhat, akikkel korábban nem ismerték egymást. Saját műsorötleteit is megvalósíthatta.

„Van már két önálló sorozatom. Az egyik az a „Szívvel-lélekkel”, ahol a keszthelyi kórusvezetőket, illetve kántorokat mutatom be. A másik pedig amit éppen ma indítottam, illetve ma kezdem el, az pedig a „Beszélő könyvek” sorozat lesz. Most jelenleg pont az a feladatom, illetve a célkitűzésem, hogy olyan könyveket fogok ajánlani a kedves hallgatóknak, amit szerintem ajándékba lehet adni karácsonyra a szeretteiknek.”

Az önkéntesek a felvételhez segítséget is kapnak. Halász Gábor önkéntes, koordinátor útmutatásaival zajlik a munka. A Mária Rádió egész nap sugároz műsort, a keszthelyi sáv délután 4 és este 8 között szól. Ebben helyi szentmisék közvetítését is hallhatják a hallgatók.

„Az elmúlt hónapokban indultak meg igazán az előrelépéseink, hogy így mondjam. A keszthelyi templomokban kiépítettünk szentmise közvetítőrendszert, illetve a hévízi Szentlélek Templomban is. Így bármilyen búcsúi ünnepet, nagyobb templomi eseményt élőben is tudunk közvetíteni, emellett ugye a szentmiséket is közvetítjük. Illetve itt a stúdióban úgymond megindult a műhelymunka.”

Az önállóan szerkesztett adventi műsort ezen a héten szombaton és vasárnap, valamint jövő hét hétfőn hallhatják az érdeklődők az FM 93,4.es MHz-en.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 24. csütörtök 17:52 | Keszthely
Negyedik alkalommal szervezik meg Keszthelyen a Mária Rádió Médiatáborát.
| 2022. aug. 24. szerda 18:13 | Keszthely
Vendégünk: Osvay Péter, a Mária Rádió egyik alapítója, a médiatábor szervezője.
| 2022. aug. 24. szerda 18:10 | Keszthely
A Mária Rádió negyedik alkalommal szervezte meg Keszthelyn médiatáborát.
| 2020. aug. 27. csütörtök 16:51 | Keszthely
Kerekasztal-beszélgetést tartottak Keszthely értékeiről, melyet élőben közvetített a rádióban.
| 2020. aug. 26. szerda 16:16 | Keszthely
Hírszerkesztésről, a műsorvezetésről és többek között az interjúkészítésről is informálódhatnak a diákok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.