Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Védelmező Zöldmező
2023. szep. 4. hétfő | Keszthely
Védelmező Zöldmező
Bemutatták legújabb projektjüket a Zöldmező utcai iskola diákjai. A fiatalok még a tavalyi tanévben foglalkoztak a bántalmazás témakörével, az elkészült anyagokat most a szülők és az alsó évfolyamos diákok is megismerhették. Az érdeklődők öt állomáson keresztül mélyedhettek el a témában.

A bántalmazás fogalma ma már egyre több helyen kerül előtérbe. Sajnos az iskolás korosztálynál jellemző a kiközösítés, a fizikai vagy szóbeli megalázás, de egyre jobban terjed az online bántalmazás is. Fontos erről beszélni, hiszen nagyon sok fiatal válik áldozattá. A Zöldmező utcai iskolában a tavalyi digitális témahét keretében dolgozták fel a témát.

„Mi minden reggel az aulában összegyűltünk, és néztünk kis videókat, illetve beszéltünk nagyon sokat a témáról. minden nap más-más témáról ezzel kapcsolatban a digitális témahét keretén belül. Minden napra kaptunk egy kisebb feladatot, kis videót csináltunk arról, amit éppen aznap megnéztünk vagy épp megtanultunk.” - mondta az iskola egyik diákja, Kovács Noémi.

A gyerekek bántalmazásával a szülők is szembesülnek, ám sok esetben a gyerek otthon elhallgatja a kellemetlen élményeket. Ezért fontos, hogy a felnőttek tisztában legyenek a jelekkel. Ebből az apropóból szerveztek nyílt projektbemutatót szeptember első napján az iskolában, ahol az érdeklődők betekintést nyertek a gyerekek munkájába.

„Nagyon fontos szerintem, hogy a szülők, a gyerekek és a tanárok között meglegyen az összhang. Ami viszont tényleg problémát okozhat egy kisgyerek életében, és így tudnak kihez fordulni, hogyha segítségre van szükségük. Úgyhogy szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, és úgy gondolom, hogy fontos lesz ahhoz, hogy együtt tudjunk működni mind az iskola, mind a gyerekek, és mind a szülők.” - emelte ki egy szülő, Barbalics Viktória.

A Zöldmező utcai iskolában egy szakmai konferenciát követően valósították meg a projektet. A lebonyolításban az intézmény több pedagógusa is részt vett. A fiatalok tablókat, kisfilmeket készítettek, és nagyon sokat beszélgettek a témáról. A nyílt napon büszkén mutatták meg alkotásaikat az érdeklődőknek.

„Ez egy szemlélet lényegében, ami arra irányul, hogy a gyerekekkel megismerteti a bántalmazásnak a fogalmát, szereplőit, a működését, hogy mi az, ami fenntartja a bántalmazást. Itt nagyon fontos szerepe van annak, hogy az egész közösségre helyezi a hangsúlyt, tehát hogy a dinamikába kell beavatkozni, mert egy bántalmazás addig működik, ameddig van, aki nézi, és van, aki ennek esetleg drukkol – sajnos ez is előfordul. Ezeket a gyerekeket kell arra ránevelnünk, hogy ne szemlélők legyenek, passzívak vagy esetleg bíztató szemlélők, hanem váljanak védelmezővé.” - tájékoztatott Vincze Beáta gyógypedagógus, a projekt vezetője.

A program zárásaként a bejárat mellett otthagyhatták a kézlenyomatukat az érdeklődők. Egy mondattal üzenhettek is a bántalmazóknak vagy az áldozatoknak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
| 2023. dec. 6. szerda 17:27 | Keszthely
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
| 2022. dec. 21. szerda 17:31 | Keszthely
Műsorral hangolódnak az ünnepre az iskola diákjai, akiket Keszthely önkormányzata is megajándékozott.
| 2022. okt. 11. kedd 15:12 | Keszthely
Búzát vetettek és kukoricát morzsoltak Zöldmező utcai iskolában.
| 2022. már. 22. kedd 19:02 | Keszthely
Keszthelyi iskola is nyert a High-Tech Suli pályázaton.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.