Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kerékpárutakat újítanak fel
2023. szep. 8. péntek | Balatongyörök
Kerékpárutakat újítanak fel
A Balatoni Bringakör újabb szakasza újul meg. Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között kap új burkolatot az út összesen 10,5 kilométer hosszan. A kivitelezés bejelentéséről tartott sajtótájékoztatón elhangzott, kiemelt fontosságú a biztonságos közlekedés, ugyanakkor a kerékpáros turizmusnak is egyre nagyobb a vonzereje.

Már felvonultak a munkagépek a balatongyöröki kerékpárútra. A beruházás része a Balatoni Bringakör teljes rekonstrukciójának, amelyből az elmúlt években mintegy 114 kilométer újult meg 6 milliárd forint értékben. A kormány prioritásként kezeli a kerékpáros infrastruktúra fejlesztését, eddig 340 kilométernyi új szakaszt építettek és 200 kilométernyi út újult meg országszerte. A jelen fejlesztésre 550 millió forintot költenek.                  

„Az első és legfontosabb kérdés az a biztonság, és ahhoz, hogy biztonságosan lehessen kerékpározni, és még vonzóbbá tudjuk tenni a kerékpározást, az egyik legfontosabb az infrastruktúra, a kerékpárutaknak a fejlesztése, karbantartása, építése és megújítása. Elmondhatjuk, hogy a 2019 áprilisában elindult a 205 kilométeres Balatoni Bringakörnek a fejlesztése, és ez idő alatt valamivel több mint 50%-a már megújult, tehát több mint 114 kilométer megújult ebből a 205 kilométerből.” - tájékoztatott Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár.

A Balaton környékén egyre népszerűbb a kerékpározás. Nem csak a turisták, hanem a helyi lakosok is szívesen közlekednek két keréken. Balatongyörökön a ’80-as években kezdődött a kerékpárút fejlesztése, azóta több beruházás is megvalósult. A legújabb felújítást üdvözölte a település vezetése, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy más területeket is bekapcsoljanak a hálózatba.        

„Úgy gondoljuk, hogy a környékünk rengeteg olyan látványosságot rejt, amik a balatongyöröki vagy akár a balatoni bringakörútról elérhetőek. Balatongyöröknek annyi előnye van, hogy a Keszthelyi-hegységen vezet át egy út Vállus felé, és akár Várvölgy, Zalaszántó, azok a nagyon értékes Keszthelyi-hegységen túli települések, és az ő értékeik is feltárhatóak lennének, hogyha ezek a kerékpárutak elkészülhetnének.” - tette hozzá Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

A beruházás a meglévő lakóutcák lokális vagy teljes felületű rekonstrukcióját, a kerékpárút szakaszok szélesítését, burkolatjelek felfestését és táblák kihelyezését foglalja magába. A zalai Balaton-parti települések kiemelten fontosnak tartják az együttműködést, ezért is fogadták nagy örömmel a községeket összekötő útszakasz megújulását.           

„Nem csak táblától tábláig gondolkodunk, hanem régióban. Ezáltal a Balaton-parti települések és a nem Balaton-parti településekre is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy összekössük. Ki munkába jár, ki a turisztika vagy a szabadidejében használja, de itt közel 100 ezer nagyságrendű az a fő, aki ezt a Zala vármegyei szakaszt használja éves szinten.” - emelte ki Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere.

A kerékpározás révén a Balaton akár 12 hónapos úti cél is lehet – hangzott el a sajtótájékoztatón. A most kezdődő munkálatok várhatóan november végén fejeződnek be.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 14. szerda 19:15 | Sármellék
Sármelléken járda és a kerékpárút kialakítása zajlik. Idén is folytatódnak a beruházások, fejlesztések.
| 2023. dec. 20. szerda 10:24 | Keszthely
Szemléletformáló bringás nappal várták a gyerekeket a tornacsarnokban.
| 2023. nov. 15. szerda 16:38 | Sármellék-Zalavár
A beruházás a helyiek közlekedése mellett a kerékpáros turizmust is szolgálja.
| 2023. jún. 1. csütörtök 16:15 | Hévíz
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
| 2022. nov. 10. csütörtök 18:13 | Gyenesdiás
331 millió forintos állami beruházásból valósult meg a fejlesztés Gyenesdiáson.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.