Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Keszthelyen adott koncertet egy japán gyermekkórus
2024. már. 28. csütörtök | Keszthely
Keszthelyen adott koncertet egy japán gyermekkórus
Japán napot szervezett az Életfa Általános Iskola a Balaton Színházban. Az esemény apropóját az adta, hogy Keszthelyre látogatott a japán Little Singers gyermekkórus. A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

A hagyományos japán ételt, a sushi-t is megkóstolhatták az érdeklődők. Emellett számos más finomságot is kínáltak nekik, hogy minél több ízzel megismerkedhessenek. Japán teát is lehetett fogyasztani, ennek is nagy volt a keletje. Volt olyan, aki a gasztronómia miatt is szereti a keleti országot.

„Nekem tetszenek az ételeik, nagyon tetszenek a tradicionális ruháik, a sportjaik, ilyesmik.” - osztotta meg Hoffmann Dóra Eszter.

A hajtogatás művészetét, az origamit is ki lehetett próbálni. Bemutatták a furoshiki-t, azaz a tradicionális japán csomagolókendőt és elsajátíthatták a mizuhiki. azaz a zsinórkötés alapjait is. Ez azonban nem volt annyira egyszerű. A japán kultúrát sokan kedvelik, ami leginkább a tömegkultúra elterjedésének köszönhető hazánkban.

„Én akkor szerettem meg a japán kultúrát, amikor egyszer véletlenül rátaláltam egy animére. És én onnantól kezdve elkezdtem rajongani és azóta folyton azt nézek és rengetegféle dolgot kipróbáltam már a japán kultúrával kapcsolatosan.” - mondta el Pintér Kata.

Az Életfa Iskola célja, hogy ne csak az intézmény keretén belül ismertessék ezt az egzotikus világot, hanem minél szélesebb rétegnek tudják bemutatni. Az esemény apropóját az adta, hogy Keszthelyre látogatott egy japán gyermekkórus.

„Már hónapok óta készülünk. Felmerült bennünk, hogy mivel erre az eseményre amúgy is szeretnénk minél több embert meghívni, ezért szervezünk elé egy-két olyan dolgot, ami érdekessé teszi mások számára is a japán kultúrát.” - fogalmazott Favorido Erika igazgató.

A Little Singers reneszánsz dalokat, modern szerzeményeket és európai dalokat is előadott, de ősi japán énekek is felcsendültek az előadásukban. Keszthellyel Okuma Nobuko, az Életfa Általános Iskola japán alapítója révén ismerkedtek meg. Ez volt az első magyar város, ahol jártak.

 „Decemberben, szilveszterkor voltunk itt, megnéztük az újév köszöntést. Magyar tánccal ismerkedtünk, vendégségben voltunk. A tengerentúlon először énekelünk. Nagyon szép emlékeim vannak Keszthelyről, így nagyon boldog vagyok, hogy idén is itt lehetek.” - emelte ki Nobuhito Tsubakino karnagy.

A fiatalok csütörtökön a fővárosban léptek még fel, utána utaztak is vissza Japánba.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
A vetélkedőre 2-4 fős csapatok jelentkezhettek.
| 2019. ápr. 4. csütörtök 19:05 | Keszthely
Az Életfa Napokon emlékeztek meg a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150 éves jubileumára.
| 2017. máj. 30. kedd 11:54 | Keszthely
Harcművészek, fegyverek és eredeti kimonók is színesítették a japán napot a Balatoni Múzeumban.
| 2017. már. 31. péntek 15:56 | Keszthely
A japán és a magyar kultúra jegyében ünnepli 20 éves fennállását az Életfa Iskola.
| 2014. ápr. 16. szerda 20:00 | Keszthely
A keleti kultúrákat bemutató programokkal és emlékszoba átadással ünnepelt az Életfa iskola.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:00
Szignatúra
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.