Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / MÁV: rekordközeli utasforgalom volt a nyáron
2023. szep. 14. csütörtök | Keszthely
MÁV: rekordközeli utasforgalom volt a nyáron
Az idei főszezonban is több millió utazás történt vonattal a Balatonhoz. Keszthely egyike a legnépszerűbb balatoni állomásoknak. Mivel ősszel is sokan készülnek a magyar tengernél pihenni, ezért szeptember 24-ig kiterjesztett utószezoni menetrend lesz. A főváros mellett több dunántúli várossal van közvetlen kapcsolata a Nyugat-Balatonnak.

A tavalyi év után ismét rekordközeli utasforgalom realizálódott a vasúttársaság  balatoni járatain. Az előszezonban és a nyáron 2,3 millió utazást regisztrált a MÁV, ennyien váltottak jegyet a Balatonhoz, vagy a Balatontól. Ebben nincsenek benne az országbérlettel rendelkezők, vagy az ingyen utazók. A legtöbben a tanítás előtti utolsó hétvégét használták ki, augusztus 25-26-án 38-40 ezer napi viszonylati jegyvásárlást rögzített a MÁV-START, ezt az augusztus 18-19. és július 14-16. közötti napok eredményei követték.

Keszthely érintettségében 73 ezer menetjegyet vásároltak az utazók a nyáron. Ebből 10 ezer darabot automatán keresztül vásároltak meg. Ezzel a számmal Keszthely a negyedik legnépszerűbb balatoni célpont volt. A rangsort Siófok, Balatonfüred és Zamárdi vezeti, az ötödik pedig Fonyód.

Szeptember 24-ig kiterjesztett utószezoni menetrendet hirdetett a MÁV.Budapestről a Balaton déli partjára, ahogy egész évben, az utószezonban is óránként, felváltva indulnak a Balaton és Tópart InterCity-k.Továbbra is közlekednek kétóránként a Déli->Parti InterRégiók a Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között. Keszthely az utószezonban is több járattal érhető el.

Biber Anett szóvivő: „Továbbra is közlekednek közvetlen vonatok. Például a Fenyves sebesvonat, ami Pécs és Keszthely között közlekedik. A Helikon Interrégió vonat naponta közlekedik Győr, Keszthely, Balatonszentgyörgy, Kaposvár, illetve Pécs között. Ezenkívül érdemes még tudni a keszthelyieknek, hogy a Győr és Keszthely között közvetlen kapcsolatot teremtő Tanúhegy sebesvonat a hétvégi napokon közlekedik az utószezonban.”

Ez utóbbi ajánlott a csoportos, vagy kerékpáros utasoknak. Szombathely és Keszthely között továbbra is közvetlen összeköttetést jelent az utószezonban a Lesence sebesvonat.A balatoni helyjegyköteles vonatok átlagos kihasználtsága az előző évi 58-ról 60 százalékra emelkedett. Az utasok többsége idén is önkiszolgáló csatornán vette meg a jegyét, MÁV applikációval 26, az ELVIRA menetrendi tervező segítségével 14, míg automatából 17 százalékuk.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Retró hétvége volt a Balatonnál. A MÁV több éve rendezi meg a vasútbarát eseményt.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Keszthelly
A legtöbb helyzetben a figyelmetlenség okozta a bajt.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A MÁV a Gigant villanymozdony ötvenedik évfordulóján szervezett közös programot a Volánbusszal.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A MÁV-START a vakáció előtt már egy hónappal sűrűbben indítja a járatokat.
| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Tavaly 837 millió utazás történt a MÁV-VOLÁN-csoport járatain.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.