Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sűrűbben járnak a vonatok a Balatonnál
2024. máj. 17. péntek | Keszthely
Sűrűbben járnak a vonatok a Balatonnál
Már előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok a Balatonnál. A MÁV-START a vakáció előtt már egy hónappal sűrűbben indítja a járatokat. Az elmúlt néhány év gyakorlata szerint ilyenkor nem csak több vonattal, hanem nagyobb kerékpárszállítási kapacitással, emelt színvonallal, valamint többletszolgáltatásokkal készül a vasúttársaság.

 Május 13-án már előszezoni menetrend van a MÁV-nál. Ez június 21-ig, a nyári tanítási szünet kezdetéig tart.Előbb csak hétvégenként, majd a nyári szünettől munkanapokon is több járat szolgálja ki a balatoni utazókat. 

Váczi Viktor MÁVINFORM sajtóügyeletes: „Keszthely elérhető Budapestről a kétóránként közlekedő, május 25-től már étkezőkocsival kiegészített Balaton InterCitykkel. Pécs, Kaposvár és Győr felől a szintén kétóránkénti Helikon InterRégiókkal, valamint a nyári időszakban Pécsről a Fenyves, Győrből a Tanúhegy Expresszvonatokkal, Szombathelyről pedig a Lesence sebesvonatokkal.”

A kerékpárosok is kihasználhatják az előszezoni menetrend előnyeit. A MÁV nagy kapacitású kerékpárszállításra alkalmas kocsit állít forgalomba. Mindkét part állomásai felé, felől közlekedik olyan vonattípus, melyen egyidejűleg akár 30 kerékpár szállítható. Keszthely fontos közlekedési csomópont, nyáron jelentős forgalmat bonyolít ez az állomás. Tavaly augusztusban fordul itt meg a legtöbb utas. 

 „Napi körülbelül 3000 utas fordul meg az állomáson a nyári hónapokban. Júliusban és augusztusban is több mint 58 ezer utazást regisztráltunk. Automatákból is a nyári hónapokban veszik a legtöbb jegyet, akkor 4-4,5 ezer közötti az eladási szám” - tudtuk meg a  MÁVINFORM sajtóügyeletesétől. 

Június 22-től, a főszezoni menetrend élesítésétől kezdődően további vonatokat állítanak forgalomba, hogy megkönnyítsék a balatoni kirándulásokat, nyaralásokat. Ekkortól a keleti országrészt - Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségét - is közvetlen járatokkal kapcsolják össze a magyar tengerrel. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Retró hétvége volt a Balatonnál. A MÁV több éve rendezi meg a vasútbarát eseményt.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Keszthelly
A legtöbb helyzetben a figyelmetlenség okozta a bajt.
| 2024. jún. 5. szerda 19:15 | Keszthely
A MÁV a Gigant villanymozdony ötvenedik évfordulóján szervezett közös programot a Volánbusszal.
| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Tavaly 837 millió utazás történt a MÁV-VOLÁN-csoport járatain.
| 2024. feb. 1. csütörtök 16:30 | Keszthely
Emelett történelmi jelentőségű bérmegállapodás született a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalói részére
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:44
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Aggódunk!
23:37
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.