Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Nemcsak Autómentes Napon kell biztonságosan közlekedni!
2023. szep. 22. péntek | Gyenesdiás
Nemcsak Autómentes Napon kell biztonságosan közlekedni!
Autómentes napot tartott a Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda. A héten zajlik az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakozik ily módon az intézmény is. A rendezvényen a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai is segítettek, felállították a népszerű kerékpáros akadálypályát, de ujjlenyomatokat is vettek az érdeklődő ovisoktól.

Készülődnek az ovisok a biciklis kalandhoz. Felkerültek a bukósisakok, de volt olyan, aki a bringás kesztyűjét sem hagyta otthon. A nagycsoportosok külön kerékpáros túrára mehettek el az óvó nénikkel. Sokan gyakran használják a kétkerekűt, és élvezik is bicajozást.

„Van mellettünk egy ilyen bicikliút is és ott szoktam néha egyedül és az Anya fut utánam.” - mondta el Horváth Alina.

Élethű körülmények között gyakorolhatták a kicsik a helyes közlekedést. Meg kellett állniuk a felrajzolt gyalogátkelőhely előtt és figyelniük kellett arra is, hogy szabad jelzést mutat-e a közlekedési lámpa. Az ovisoknak az éves tervben is szerepel a biztonságos közlekedés elsajátítása. Többször kirándulnak, így akár a tömegközlekedés szabályait is megtanulhatják. Az autómentes naphoz évek óta csatlakozik az intézmény.

„Sajnos látjuk azt, hogy a zebrán csak átgurulnak a biciklivel. Az én gyerekkoromban még azt tanították, hogy le kell szállni és áttoljuk a biciklit. Most már szoktam ezt néha látni a táblákon jelzik is, de nagyon sok baleset történik. És pont ezért, hogy elkerüljük. Tudják a gyerekek a közlekedési szabályokat és gyakoroljunk, gyakoroljunk, gyakoroljunk. Minél többször, nemcsak autómentes napon.” - osztotta meg Világos Csabáné intézményvezető.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai mindig szívesen állnak rendelkezésre gyermekek  oktatására is. Nagyon népszerű a gyakorló pályájuk, melyeket a legkisebbektől a legnagyobbakig bárki kipróbálhat. Az autómentes nap az Európai Mobilitás Hetének része, mely az egyenruhásoknak is fontos

„A rendőrség számára ez a hét ez azért fontos, hogy egyrészt közelebb hozzuk a gyerekeket a rendőrséghez, a rendőri tevékenységhez. Másodsorban, hogy a gyerekek ne féljenek a rendőrtől. Harmadrészt meg azért, hogy tanuljanak egy kis KRESZ-t kanyarodást, egyensúlyozási gyakorlatokat, mely itt is látható, a mai nap feladata. Illetve azt tapasztaltuk, azt vettük észre, hogy a gyerekek egyre jobban kerékpároznak.” - emelte ki Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

A biztonságos közlekedés alapjait nem lehet elég korán elkezdeni. Minél jobban ismerik a fiatalok a szabályokat, annál kisebb a valószínűsége egy esetleges balesetnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2015. szep. 23. szerda 14:45 | Gyenesdiás
Autómentes nap keretein belül biciklivel és rollerrel szlalomozhattak a gyerekek a gyenesdiási óvodában.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:31
Hargita TV
07:00
Híradó
07:45
Diagnózis
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.