Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Színpadi szeánsz a kulisszák mögött
2023. szep. 22. péntek | Keszthely
Színpadi szeánsz a kulisszák mögött
Színpadi szeánsz címmel szervezett kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen. Az eseményre regisztrált színházbarátok a darab elkészülésének titkain kívül a színház múltjába is betekintést nyerhettek. A program az Eszeveszett primadonnák, avagy nyakig a slamasztikában című bohózathoz kapcsolódott.

Másfél óra múlva kezdődik az esti előadás, a színház folyosóján mégis gyülekeznek az emberek. Ennek apropója a Színpadi szeánsz kulisszabejárás és közönségtalálkozó.A program egy rövid történelmi áttekintéssel kezdődött. A látogatók megismerhették a színházépület történetét, és többek közt a folyosón végig felfüggesztett régi plakátok múltjába is betekintést nyerhettek.

Ujság Andrea: „Nagyon érdekes volt, mert beláthattunk végre a színfalak mögé. A színház egy rejtelmes, titokzatos világ és jó volt megtapasztalni, így együtt a színészekkel, hogy ők is hogy élik meg a színpadon a történéseket, hogyan készülnek fel egy darabra.”

A művészbejárón most kivételesen a vendégek sétáltak át, és vették birtokba a színpadot. Miután feltérképezték a díszletet, Egyházi Géza, és Csengery Attila színészek osztották meg személyes történeteiket, meglátásaikat a színészi léttel kapcsolatban.

„Én emlékszem, hogy én mindig is nagyon vágytam, kicsit közelebbről megismerkedni, vagy megismerni egy-egy művészt, vagy színészt, vagy énekest és ez, arre azon kívül hogy televízión, vagy interneten lát egy beszélgetést, vagy interjút az ember, nem nagyon van lehetősége. Ez most egy ilyen kivételes alkalom volt a helyieknek” - nyilatkozta Egyházi Géza.

A Színpadi Szeánsz első alkalommal engedett betekintést a kulisszák mögé a keszthelyi Balaton Színházban. Egy turnusba 10 ember jelentkezhetett, azért, hogy ne váljon zsúfolttá és megmaradjon a személyesség varázsa.

Stadler Tímea Kinga, a Balaton Színház igazgatója: „Nagy sikere volt. Akik részt vettek, úgy látom, hogy nagyon belelkesedtek, az elején még félszegen kérdezgettek, de a végén már azt is megkérdezték, hogy milyen bakik szoktak történni, illetve mi is van a színfalak mögött, hogy áll ez össze, úgyhogy úgy gondoljuk, hogy ha a visszajelzések ennyire pozitívak lesznek, akkor ennek lesz mindenképpen folytatása.”

Ezzel az extra programmal célzottan az „Eszeveszett primadonnák, avagy nyakig a slamasztikában” közönségének kedveskedtek, ezért csak az előadásra jegyet váltók regisztrálhattak. Ken Ludwig kortárs amerikai sztárszerző bohózatát két felvonásban, bérleten kívül láthatta a keszthelyi közönség.

Pelikén Péter - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Keszthely
A Déryné Program részeként másodszor látogatott el Keszthelyre a KultUp.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Keszthely
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
| 2024. jan. 9. kedd 13:38 | Keszthely
Megújúlt színházterem és szabadtéri színpad várja a közönséget februártól.
| 2023. okt. 9. hétfő 17:39 | Keszthely
Az idősebb korosztálynak kínált számos rendezvényt a Balaton Színház a “Szépkorúak hetében”.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.