Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sikeres szezont zárt a Festetics-kastély
2023. szep. 29. péntek | Keszthely
Sikeres szezont zárt a Festetics-kastély
Több mint 200 ezer látogatót fogadott a Helikon Kastélymúzeum augusztus végéig. Hazánk egyik leglátogatottabb kastélyát a nyári szezonban 177 ezren keresték fel, és összesen 627 ezer jegyet váltottak. Ez azt mutatja, hogy nem csak a főépület kiállításai, hanem a többi állandó tárlat is nagyon népszerű. A fenntartó NÖF Nonprofit Kft. további fejlesztéseket tervez. Az erről tartott mai sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elhangzott: Keszthelyen nem változik a sem a tulajdonos személye, sem a vagyonkezelő státusza.

A főúri kiállítást keresi fel a legtöbb látogató a Festetics-kastélyban. Az egykori arisztokrácia életmódját bemutató tárlat időről időre kínál újdonságokat az érdeklődőknek. A kastély üzemeltetését január elsejével vette át a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Kft. Cél volt a hatékonyabb működtetés kialakítása, ugyanakkor új programelemek bevezetése, és a látogatószám növelése. Az idén 164 millió forintnyi költségmegtakarítást sikerült elérni eddig.           

„Az idei évre tervezett árbevételünk mostanra elérte azt, amit terveztünk, így az egy nagyon jó hír, hogy a hátralévő négy hónapban már egy többletbevételként fog minden egyes bevétel nálunk realizálódni. Annak köszönhetően, hogy meg tudtunk újulni, a kollégáknak köszönhetően 164 millió forint költséget tudtunk megtakarítani, és ha csak a főszezont nézzük, ami májustól augusztusig tart, 177 ezer látogatót fogadott a kastély.” - tájékoztatott Oláh Zsanett, a NÖF Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A NÖF fontosnak tartja a Festetics-örökség megőrzését és annak továbbfejlesztését. Ennek érdekében számos rendezvényt szerveznek, amely növeli a látogatói élményt, és hozzájárul Keszthely és a kastély értékeinek megismeréséhez. Az idei turisztikai szezon alatt összesen 50 tematikus programot tartottak, ez azt jelenti, hogy minden harmadik napon volt valami esemény az állandó kiállításokon kívül. Emellett több fejlesztés megvalósult az elmúlt időszakban, és további tervek is vannak a jövőre nézve.

Az idén megújult a főúri ebédlő, vagy ahogy sokan ismerik, a fehér tükörterem. Emellett a Vadászati Múzeum kiállításában is történt fejlesztés, és a kisvasút nyomvonalát is bővítették. Hamarosan elkészülhet a fenékpusztai és a szántódpusztai bemutatóhely. Nagyon fontos, hogy minél több attrakcióval várják a vendégeket, úgyhogy a jövőben megújul a Fejőház, megújulnak a szökőkutak, és rekonstruálják a homlokzati szobrokat is. Lesznek energetikai fejlesztések is, a korábban épült napelemparkot összekötik a kastély főépületével, így várhatóan az villamosenergia szempontjából teljesen önellátó lesz. Érdemes lesz tehát a jövőben is ellátogatni ide a Festetics-kastélyba, hiszen az idén várhatóan 2 milliárd forint értékben valósulnak meg különböző beruházások.

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Keszthely
Az újonnan alakult Civil Pódium Egyesület célja a közösségépítés.
| 2023. dec. 15. péntek 14:46 | Keszthely
Öt új szobát rendeztek be, a Fejőházban pedig történelmi játszóteret hoztak létre.
| 2023. okt. 3. kedd 14:51 | Keszthely
Ezzel a sármelléki légimentő bázis első helyen végzett az országos versenyben.
| 2023. szep. 29. péntek 16:52 | Keszthely
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.