Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyenesdiásra látogatott Ökoanyu
2019. már. 20. szerda | Gyenesdiás
Gyenesdiásra látogatott Ökoanyu
Idén is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez Gyenesdiás. A program keretében olyan feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek, ami a környezetvédelemmel, a környezettudatos életmóddal kapcsolatos. Az akció keretében előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők. Többek között Nagy Réka – Ökoanyu estéjén is részt vehettek a helyiek.

Ilyen és ehhez hasonló érdekességekről hallhatunk információkat videóiban Nagy Réka szerkesztő, újságírótól. Az Ökoanyu néven elhíresült szakember küldetése, hogy a természetességre hívja fel a figyelmet, adjon tanácsot azoknak, akik szívesen mellőznék a szintetikus anyagokat az életükből. Kilenc évvel ezelőtt kezdett el „zölden gondolkodni”, mikor kislányával volt várandós.

„Bennem van ez a kutatási vágy, hogy akkor mit hogyan lehet megoldani és az első eredmények, azok megleptek, hogy jé, hát ez ennyire egyszerű, hát ez így van ez amúgy van, ezt így is lehet, ezt amúgy is lehet, lehet, hogy ez nem olyan jó. És akkor ez mint, amikor fonunk, az egyik téma hozta a másikat. Gyakorlatilag a mivel mossam ki az újszülött babaruhákat, ez volt az első kérdésem és azért az elmúlt 8-9 évben jó messzire jutottam.”

Gyenesdiáson saját történetét osztotta meg a közönséggel. Mint elmondta, a praktikák könnyen beépíthetőek a mindennapokba, bárki számára elérhetőek a szükséges eszközök is. Az interaktív előadáson szót ejtett arról is, hogy mennyire fontos információt tudunk leszűrni a természetes illatokból, ízekből is. Mint beszámolt róla, rengeteg méreganyag található a szerveztünkben, ami a bőrünkön keresztül szívódik fel, így fontos lenne mérlegelni, hogy milyen anyagokat használunk. A program a Fenntarthatósági Témahét részeként valósult meg – mondta el Gál Lajos polgármester.

„Küldetéstudatot, a környezet- és természetvédelem jegyében. Talán a  környezetvédelem jegyében, hogy minél természetesebben, természet közelibben próbáljuk a  mindennapjainkat megélni és mind-mind odafigyelni a vízvédelemre, az energiahatékonyságra, az ökodolgokra, a zöldítésre.”

A polgármester hozzátette, az eseményhez nem először csatlakoztak, hiszen fontosnak tartják, hogy a lakosság is környezettudatosan gondolkozzon. Ehhez nagy segítséget tudnak nyújtani az előadások és a különböző vetélkedők is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. ápr. 18. kedd 14:39 | Gyenesdiás
A gyenesdiási óvódában két hétig minden az egészségről és a környezetttudatosságról szól.
| 2022. nov. 23. szerda 15:48 | Gyenesdiás
Osztrák és magyar településke részvételével valósult meg környezettudatossági projekt.
| 2022. nov. 1. kedd 18:13 | Keszthely
A keszthelyi bibliotéka például rendszeresen szervez szemléletformáló programokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.