Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elkezdődött a Zöld Hetek programsorozat
2023. ápr. 18. kedd | Gyenesdiás
Elkezdődött a Zöld Hetek programsorozat
25. jubileumát ünnepli a Zöld Hetek programsorozat Gyenesadiáson. Az idén „az egészség mint érték” mottóval szervezik meg a különböző eseményeket a település óvodájában. A gyerekeknek kirándulásokat szerveznek, felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a környezet védelmére is.

A gyerekek produkciójával nyitották meg a Zöld Hetek programsorozatot Gyenesdiáson. A két héten keresztül zajló foglalkozások elsődleges célja a környezettudatosságra való nevelés. Ugyanakkor fontos az is, hogy a gyerekek szemléletformálásán keresztül a szülőkhöz is eljuttassák a legfontosabb információkat. Az óvodapedagógusok azt tapasztalják, az édesanyák és az édesapák nagyon befogadóak és szívesen vesznek részt a közös programokon.

„Csütörtökön jóga kaland lesz, ez egy új program. Ez egy bázisintézményi programunk is, úgyhogy várunk arra külsős pedagógusokat. Aztán lesznek kirándulások, csoportkirándulások, kincskeresés itt a faluban, most a strandra fogunk leérkezni a gyerekekkel, és főzőcske, de okosan.” - tájékoztatott Világos Csabáné, a Gyenesdiási Óvoda és Bölcsőde vezetője.

A programsorozat hagyományos módon vetélkedővel kezdődött. A rossz idő miatt ezúttal az óvoda épületében állították fel az állomásokat. A gyenesdiási gyerekek mellett más településekről, többek között Balatongyörökről is érkeztek fiatalok. Összesen tíz csapat versengett egymással. Találós kérdések, mozgásos feladatok is voltak a repertoárban. Az ökotudatosság a gyenesdiási önkormányzatnak is kiemelten fontos.

„Azt hiszem, hogy összefonódott 25 év alatt mindaz, ami az óvodai nevelést, iskolai oktatást és civil gondolkodást jelenti itt a településen a Balaton vízvédelme, az erdők védelme és a mindennapi környezetvédelem, környezettudatosság jegyében. Ez a két hét valójában arról szól, hogy egy kicsit megismerjék a gyerekek mindazt, ami a természetvédelem, az egészséges lakókörnyezet és a környezettudatosság számára fontos, amit haza tudnak vinni magukkal, amiből a szülők is tudnak tanulni. Talán jó indítás ahhoz is, hogy a generációk környezettudatosabbak legyenek.” - tette hozzá Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

A kezdetben egy napos program mára már két hetesre bővült. Az elmúlt években emlékfákat ültettek, örökbefogadott területeket gondoztak és növényeket is telepítettek. A gyenesdiási óvoda többször elnyerte a Zöld Óvoda címet, majd Örökös Zöld Óvoda lett.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2017. ápr. 21. péntek 10:57 | Gyenesdiás
Egészségfejlesztés és -megőrzés, sport, tudatos táplálkozás; ezekről szól a Gyenesdiási Óvoda programja.
| 2014. ápr. 16. szerda 22:54 | Gyenesdiás
Tizenhatodik alkalommal vette kezdetét Gyenesiáson a Zöld Hetek rendezvénysorozat.
| 2022. nov. 23. szerda 15:48 | Gyenesdiás
Osztrák és magyar településke részvételével valósult meg környezettudatossági projekt.
| 2022. nov. 1. kedd 18:13 | Keszthely
A keszthelyi bibliotéka például rendszeresen szervez szemléletformáló programokat.
| 2019. már. 20. szerda 17:29 | Gyenesdiás
A Fenntarthatósági Témahét keretében adott elő Nagy Réka a Községházán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.