Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zöld Minősítést kapott a Fejér György Városi Könyvtár
2022. nov. 1. kedd | Keszthely
Zöld Minősítést kapott a Fejér György Városi Könyvtár
Zöld Minősítést kapott a Fejér György Városi Könyvtár. Az elismerést olyan szolgáltatók kaphatják meg, akik figyelnek a környezettudatosságra. A keszthelyi bibliotéka például rendszeresen szervez szemléletformáló programokat.

A Fejér György Városi Könyvtár évek óta szervezi meg a Zöld Zala környezetvédelmi vetélkedőt. 2009 óta minden esztendőben részt vehetnek a megmérettetésen az általános iskolások. A zöld szemléletet nagyon fontosnak tartják az intézményben, ezért is számít nagy mérföldkőnek az életükben, hogy elnyerhették a kitüntető címet. Ezt egy évig birtokolhatják, amelyet felülvizsgálat után lehet megújítani.

„A távoli célunk a Zöld Könyvtár díj elnyerése. Kis lépésekben haladunk. Ez egy kislépcsőfok és majd szeretnénk megugrani a nagylépcsőfokot. Erre a díjra véletlenül találtam rá, a Zöld Könyvtár díjról természetesen évek óta tudunk, az egy nemzetközi díj, angol nyelven kell benyújtani a pályázatot az IFLA-hoz, a Nemzetközi Könyvtári Szövetséghez, de ez egy hazai program, ez a Zöld Minősítés díj.” - mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A Zöld Zala vetélkedő mellett pontot kaptak a pályázaton azért, mert évek óta napelemmel működik a bibliotéka elektromos áram ellátásának nagy része. Az olvasóudvarba is kiülhetnek jó időben a könyvtárlátogatók, valamint a több héten át működő strandkönyvtár is biztosítja, hogy a természetben is olvashassanak a beiratkozottak. Többször szerveznek környezetvédelemmel kapcsolatos előadásokat is. 

A Zöld Minősítést a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete álmodta meg. Bármilyen szolgáltató jelentkezhet rá, amely környezettudatos programok szerint működik. A minősítő rendszert a Zöld Követ Egyesület végzi a FICSAK-kal együtt. Az országban először kapta meg könyvtár ezt a díjat, melyet várhatóan jövőre is meg tudnak újítani, hiszen folyamatosan gondolkoznak a további zöld programokon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. már. 6. szerda 19:15 | Keszthely
Új előadássorozat indult a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2024. feb. 20. kedd 19:15 | Keszthely
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
| 2024. jan. 5. péntek 16:30 | Keszthely
Író-olvasó találkozók, koncertek, könyvbemutatók, klubfoglalkozások és vetélkedők is voltak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:15
Balatoni Mozaik
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.