Marhából, sertésből, vaddisznóból, szarvasból és még bivalyból is készítettek pörköltet a falunapon. A helyi polgárőrök egyik tagja a köveskúti bivalyrezervátumból szerezte be az alapanyagot. A csapat tagjai figyeltek a bivalyhús sajátosságaira is.
„Picikét tovább kell főzni, a fűszerezése hasonló mint a marháé, semmi különös nincs ebbe. Sör és bor kell hozzá, meg pálinka” - nyilatkozta a csapat tagja, Magyarosi Győző.
Összesen 18 csapat méretette meg magát. A pörkölt mellé ki dödöllét, ki sültburgonyát, ki kapros-túróscsuszát készített. A legtöbbek nem a versengés, hanem a hangulat miatt neveztek a versenyre.
„A Cserszegtomaji Íjász Kör tagjai vagyunk és egy jó szórakozásképpen jöttünk ide, főzünk egy nagyon remeket és remekül érezzük magunkat” - mondta televíziónknak Törökné Májer Mónika.
A zsűri végül a helyi Office team marhapörköltjét vélte a legjobbnak, így ők főzhetnek majd a szüreti mulattságon is.
A gyerekek mellett a szülőket is bevonta koncertjébe a Brumi Bandi Band. A falunapon különböző műsorokkal szórakoztatták a közönséget, de ringlis és légvár is várta a családokat. Kiemelt rendezvény Cserszegtomajon a falunap. A szervezők szerint a program jól mintázza a nagyközség közösségi életét.
Bartha Gábor polgármester: „Főleg a civil szervezetek alkotják a közösségeket, kis csapatokat, tehát ezek élő közösségek, ezek működő, az emberi kapcsolatokon alapuló szerveződések. Jó ezt látni. A jelentkezésekből is lehet már látni, hogy megleszünk, de itt most nagyon örülök neki, hogy ennyien vagyunk és ilyen jól érezi magát mindenki.”
A falunapon hirdették ki a helyi pálinkamustra eredményét. A megmérettetésre 8 személy 31 tétellel nevezett, melyeket bronz, ezüst, illetve arany minősítéssel látott el a szakmai zsűri.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV