Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megújult az alsópáhoki focipálya
2022. jún. 13. hétfő | Alsópáhok
Megújult az alsópáhoki focipálya
Felavatták a megújult labdarúgópályát Alsópáhokon. A településen már korábban elkészült a beruházás, a járvány miatt azonban csak most került sor az átadásra. Az Alsópáhoki Falunap keretében barátságos mérkőzést játszott a Fradi és az Alsópáhok öregfiúk csapata, és kitüntetéseket is kiosztottak.

Olyan focisták léptek pályára Alsópáhokon, akik a környékről indulva jutottak el a Ferencváros bajnok csapatába. Az öregfiúk az alsópáhokiakkal rúgták a bőrt. A lelátókon sokan szurkoltak, ki a hazai, ki pedig a budapesti csapatnak. Alsópáhok életében mindig fontos volt a sport, ezért kiemelt figyelmet fordítottak a focipálya megújítására. Elkészült az új világítás, 74 méter mély kutat fúrtak, és automata öntözőrendszert alakítottak ki.

„Nagyon vártuk ezt a napot már. Harmadik esztendeje hívtuk a Fradit, mert hívtuk ’20-ban, tavaly is, és most az idén végre tudtunk játszani. Örülünk ennek a ma délutánnak, hiszen a mai meccs nem csak a fociról szól, hanem az összetartozásról is szól. Amikor hívtam a csapatokat, az alsópáhoki csapatba hívtam a játékosokat, akik korábban itt futballoztak, akkor elmondtam, azért gyertek Alsópáhokra játszani, mert örömnapot szeretnénk tartani.” - tájékoztatott Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere.

A sportpálya avatón több kitüntetést is átadtak. Alsópáhok Sportjáért elismerést kapott Józsi György, az MLSZ zalai igazgatóságának vezetője és Márton István. Díjat kapott Galántai Tibor, a Haladás, a ZTE és a Keszthely korábbi játékosa. A rendezvényen vette át bajnoki kupáját az alsópáhoki focicsapat. A labdarúgók megye III-ban szereztek bajnoki címet, így a következő évadban megye II-ben folytatják pályafutásukat. 

„Elég körbenézni, fantasztikus környezet. Magasabb osztályban lévő csapatok is megirigyelhetnék ezt a lehetőséget. Én 1991 óta veszek részt az Alsópáhoki Labdarúgó Egyesület életében, és mindig is ez volt az álmunk. 10-20 évvel ezelőtt azért nem gondoltuk volna, hogy ilyen szintre eljutunk, ha a létesítményt nézzük, de ez hála Istennek sikerült. Ezt meg kell becsülnünk, meg kell őriznünk a jövő nemzedékének.” - emelte ki Kiss László, az Alsópáhoki Labdarúgó Egyesület edzője.

Alsópáhok önkormányzata mintegy 90 millió forintot költött a sportcentumra az elmúlt években. A beruházásokat részben önerőből, részben pedig pályázati forrásokból finanszírozták. A település vezetésének több terve is van, kerítést építenének és műanyag borítású multifunkcionális pályát is szeretnének kialakítani.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A Vaszary Kolos utca újabb szakaszát újította fel a város.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. jún. 7. péntek 19:15 | Keszthely
Több fát és cserjét telepítettek az elmúlt időszakban a területre és már a játékelemek is kikerültek.
| 2024. máj. 3. péntek 19:15 | Keszthely
30 millió forintos pályázati forrásból újult meg a Szalasztó utcai közösségi ház.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiás megújult plébániáján táborokat, különböző egyházi, közösségi eseményeket tartanak a jövőben.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.