Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Társasjátékot nyomtattak a Zöldmező iskolában
2019. máj. 22. szerda | Keszthely
Társasjátékot nyomtattak a Zöldmező iskolában
Egy 3D nyomtató egy hónapos használati jogát nyerte el a Zöldmező utcai iskola. Az intézmény a Digitális Témahét keretein belül nyújtott be pályázatot, a berendezést pedig országosan mindössze 10 iskola kapta meg. A keszthelyi intézmény a diákokkal közösen, a nyomtató segítségével alkotott meg egy társasjátékot, ezzel pályáznak a következő fordulóban.

Festetics Julianna volt a megfejtése az egyik kérdésnek, amelyet a játékos csapatok egyike választott magának. A Zöldmező utcai iskola diákjai az intézmény legújabb társasjátékával játszanak, amelyben Keszthelyre és környékére vonatkozó kérdésekre kell válaszolniuk.

„Nagyon jó ez a társasjáték, egyszerűen az agyunkat megmozgatja és mindent, amit kell Keszthelyről tudni, tudunk mindent. Ebben a játékban az a jó, hogy mindent tudunk, számolástól elkezdve a kérdés, az activity, rajz, minden tökéletes.” - mondta a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI tanulója, Horváth Tünde.

A gyerekek a különböző feladványok mellett a matematikát is gyakorolhatják, a dobókockákon ugyanis nem csak számok, hanem műveletek is vannak. A játék azonban nem csak az élmény miatt érdekes, hanem azért is, mert a fiatalok maguk alkották az elemeit egy 3D nyomtató segítségével.

A gép jelenleg is dolgozik, készülnek az újabb elemek a társasjátékhoz. A nyomtató kezelését az intézmény egyik informatika tanára vállalta magára, a fiatalok azonban megtanulták, hogy milyen technikával készülnek el a tárgyak.

„Abból indul ki, hogy egy kétdimenziós tárgyat mondjuk megszerkesztenek, és akkor ennek egy magasságot vagy mélységet adunk. Ezt ugye át kell egy program segítségével alakítanunk a nyomtatónak, hogy fel tudja dolgozni. Szeletelő programnak nevezik ezt a programot. Ő rétegekre bontja, és akkor ebből építi fel a 3D-s elemet.” - tájékoztatott Szabó Imre, a iskola pedagógusa.

A társasjáték megtervezését és elkészítését a felsősök és a szakgimnazisták vállalták magukra. A diákok közül többen az elemek tervezésében is részt vettek. A nyomtató egy pályázatnak köszönhetően került az iskolába, és egyelőre egy hónapig használhatják. Ha azonban a projekt következő fordulójában nyernek, akkor a berendezés az iskola tulajdonába kerül.

„A felhasználási területe az elég széles itt az intézményünkben is. Akár olyan fejlesztő játékok, eszközöknek a nyomtatása, amit itt a gyerekek a mindennapokban tudnak használni, és ezek akár tantárgyhoz kapcsolódóak is tudnak lenni. Mivel szakképzésünk van, ott a tervezésnél is nagyon jól tudják akár a szerkezetlakatos gyerekek egyedi munkáknak a megalkotásában kivitelezni, mivel nyomtatóban már fémnyomtató is létezik, tehát nagyon jól kapcsolható.” - emelte ki a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI igazgatója, Krasznai Tamásné.

Az iskola az újonnan megalkotott társasjátékkal nevezhet a következő fordulóba. A pályaművet május végén kell benyújtani, az eredményhirdetésre pedig június elején egy Digitális Konferencia keretein belül kerül sor.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. dec. 21. csütörtök 13:04 | Keszthely
Énekkel, tánccal és szavalatokkal készültek az intézmény diákjai a hagyományos ünepségre.
| 2023. dec. 6. szerda 17:27 | Keszthely
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
| 2023. szep. 4. hétfő 15:07 | Keszthely
A bántalmazás témáját dolgozták fel a Zöldmező iskolában a Békés Iskola projekt keretében.
| 2022. dec. 21. szerda 17:31 | Keszthely
Műsorral hangolódnak az ünnepre az iskola diákjai, akiket Keszthely önkormányzata is megajándékozott.
| 2022. okt. 11. kedd 15:12 | Keszthely
Búzát vetettek és kukoricát morzsoltak Zöldmező utcai iskolában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.