Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Alkotóhetek Alsópáhokon
2019. jún. 26. szerda | Alsópáhok
Alkotóhetek Alsópáhokon
Közösségi élményekre épülő felnőtt tábor keretében a régi bútorokban rejlő új lehetőségeket ismertetik meg a résztvevők Alsópáhokon. A két turnusban meghirdetett “Csináld magad!” címet viselő program során a kreatív látásmódra tanítják meg az érdeklődőket. A tábor pénteken zárul.

Alsópáhok ad otthont a “Csináld magad!” címet viselő alkotótábornak. A régi bútorok festését alapos előkészítés előzi meg. Az öt napos turnus során minden nap reggel kilenc órakor kezd dolgozni a húsz résztvevő. A felsőpáhoki Prókai Gabriella egy szórólapból értesült a szobák, lakások belső tereinek átalakításához tippeket adó táborról. "Nem csak bútorokról, hanem más dekorációról is szó van itt, és nagyon meglepett engem, hogy ilyen modern színvilágot össze lehet hozni a bútorokon" - mondja.

A táborba csak felnőttek jelentkezhettek. Az ország minden részéből érkeztek az érdeklődők. Tamás Szabó Csilla Debrecenből tette meg az utat az “inspiráló közösségi alkotómunka” kedvéért. A kíváncsiság mellett a helyszín is vonzerő volt számára. "Maga a táj, a Dunántúli hegység, más emberek, barátok megismerése és maga ez a lehetőség, és úgy gondoltam, hogy én ezt most megpróbálom. Vállaltam ezt az utazást, ami azért nem volt olyan nagy utazás, de mégis átszeltem az országot" - tette hozzá.

Egy bútorfestéssel foglalkozó vállalkozás két tulajdonosa vezeti a tábort. Cél, hogy a megszerzett ismeretekkel gazdagodva könnyen, gyorsan és szórakoztatóan tudja mindenki megváltoztatni az otthonát. A különleges színpalettájú angol krétafesték kiváló erre a célra. Kozmáné Vadász Viktória vállalkozó elmondta: "Ezek a XVIII. századi és a XX. századi bútorfestés díszítő színei, amiket mi használunk. Nagyon különlegesen lehet őket egymáshoz illeszteni. Egy fontos missziónk van, hogy a barnával próbálunk szakítani."

A két turnusban meghirdetett alkotótábor első szakasza múlt héten zárult. Ezeket a berendezési tárgyakat az akkori csoport festette. Az alkotótábor egy EFOP pályázat keretében, a kompetenciafejlesztés jegyében jött létre. Nagy Anita projektmenedzser így látja: "Ennek a tábornak a keretében szeretnénk a kompetenciákat fejleszteni, hozzájuttatni olyan tudáshoz az itt élőket és a környékbelieket, hogy utána a munkaerőpiacon helyt tudjanak állni - akár bútorfestő vállalkozóként, de akár a hobbijuk keretében egy kicsit az önismeretüket is tudják fejleszteni."

A különleges színvilággal, hat színt felhasználva átfestett használati tárgyakat az önkormányzat fogja hasznosítani.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2017. nov. 8. szerda 16:46 | Keszthely
Összesen huszonnyolc olyan értékes műtárgy került vissza Keszthelyre, melyeket 1949-ben szállíttattak el.
| 2015. júl. 1. szerda 18:24 | Keszthely
Minisztériumi támogatással, árverésen vásárolt 19. századi szalongarnitúrát a Helikon Kastélymúzeum.
| 2024. okt. 15. kedd 19:15 | Rezi
Hatodik alkalommal szervezték meg a művésztelepet, ahová itthonról és a határokon túlról is érkeztek művészek.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
A “Balaton festőjéről” emlékezett meg születési évfordulója közeledtével az Egry József Általános iskola.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Keszthely
Megújult Szendrey Júlia szülőházának a kerítése.
11:15
Diagnózis
11:54
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Vajtó és a világ
18:51
Sporttárs
19:24
Hargita TV
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Vajtó és a világ
21:51
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.