Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Csik Ferenc Tanuszoda: küszöbön a nyitás
2019. aug. 29. csütörtök | Keszthely
Csik Ferenc Tanuszoda: küszöbön a nyitás
A nyári karbantartások hamarosan véget érnek és újra várja vendégeit a keszthelyi uszoda. A tanév első napján, szeptember 2-án nyitják meg a kapukat a vendégek és az iskolás diákok előtt. A Csik Ferenc Tanuszoda medencéiből július első hetében engedték le a vizet, a nyár folyamán a kisebb-nagyobb hibákat javították ki.

Már majdnem minden készen áll a Csik Ferenc Tanuszoda újranyitásához. A nyár eleji bezárást követően leengedték a medencék vizét, majd a kiszolgáló személyzet a Balaton-parti strandokon végezte a munkáját. A szokásos karbantartás egy hete kezdődött meg. Az uszoda szinte teljesen új állapotban várja majd a látogatók érkezését. "Festés, tisztasági festés, burkolatjavítások, a gépházban javítások, a tető javítása vált szükségessé a nyár folyamán, a villamoshálózatnak az átvizsgálása, ellenőrzése" - sorolja Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője. Hozzátette: "Volt egy zárlatunk, amit ki kellett nyomozni, hogy hol van. Ennek a javítása is megtörtént a tegnapi nappal. Feltöltöttük a nagy medencét, a mai nappal megkezdődik a forgatása és a fűtése."

A nagy medence vizének üzemi hőmérséklete huszonhét Celsius fok. Mivel a vizet kötelező egy évben egy alkalommal lecserélni, ezt is most, a karbantartási időszakban hajtották végre. A kis medencének a vízzel való feltöltése során közel 100 köbméter vizet fognak felhasználni. A nagy medencének a feltöltése már az elmúlt napokban lezajlott, ebbe több, mint 100 köbméter vizet engedtek bele. Szükség is lesz erre a mennyiségre, hiszen a hírek szerint a Tankerület az idei tanévben az eddigiekhez képest jóval több gyerek számára biztosítja az úszási lehetőséget. A medencéket a gyerekek nyolc és tizenhat óra közötti időszakban veszik majd igénybe.

A karbantartás a gépházban is zajlik. Ez gyakorlatilag az egész uszoda lelke. Nem csak a szivattyú motorjait, hanem a teljes kiszolgáló üzemet átnézik ilyenkor a szakemberek. A szelepek és egyéb elemek, elektronikai alkatrészek cseréje, javítása is megtörténik. Eközben az épület bejáratánál is szorgalmasan dolgozik a személyzet: az ablakok, vitrinek, szekrények tisztítása zajlik annak érdekében, hogy szeptember másodikán, a tizennégy órai nyitásra minden készen legyen. Az uszoda változatlan áron kínálja szolgáltatásait a látogatók számára.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2021. okt. 19. kedd 17:30 | Keszthely
A Veszprémi Főegyházmegya megvásárolta a Sörházat, itt lesznek a Ranolder iskola új létesítményei.
| 2019. már. 11. hétfő 15:42 | Keszthely
Négy csapat részvételével zajlott a IX. 24 órás úszás a Csík Ferenc Tanuszodában.
| 2019. jan. 18. péntek 21:47 | Keszthely
Először rendeztek diákolimpiát a keszthelyi Csik Ferenc Tanuszodában, 50 tanuló részvételével.
| 2018. szep. 5. szerda 13:44 | Keszthely
A nyári karbantartási munkák elvégzése után újra várja a sportolókat az uszoda.
| 2017. ápr. 24. hétfő 14:18 | Keszthely
Közel hatvan nevezője volt a Csik Ferenc Tanuszodában rendezett amatőr úszóversenynek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.