Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új elnökséget választottak a fúvósok
2024. már. 18. hétfő | Vonyarcvashegy
Új elnökséget választottak a fúvósok
Új elnököt, elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat választottak a Kék Balaton Fúvós Egyesület közgyűlésén. A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar működését biztosító társaság előtt ebben az évben is sok feladat áll. Jubileumot ünnepel az együttes és az egyesület egyaránt, valamint minősítőre is készülnek.

Minden idők egyik legsikeresebb fúvós bálját rendezhette meg idén a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar. Mind a kis-, mind a nagy együttes fellépett, összesen hatvanan fújták a Hegedűs a háztetőn dallamait, valamint a rajzfilmslágereket. Az est bevételével a tagokat támogatja az együttes működését biztosító Kék Balaton Fúvós Egyesület. Egyebek között erről is szó esett a fúvószenekar közgyűlésén.

A korábbi tisztségviselők megbízatása januárban lejárt, ezért volt szükség a tisztújításra. A Kék Balaton Fúvós Egyesület új elnökének Németh-Papp Katalint választották meg. Ő a kezdetektől tagja az egyesületnek, elnökségi tag volt, jól ismeri a működését. Mint elmondta, sok munka áll előttük, sikeresen tudnak csapatban dolgozni.

„Rengeteg a felelősség nyilván egy elnök vállán. Nem új keletű a dolog, a családomban előfordult már egy ilyen feladat. Korábban édesanyám volt, aki közel 20 éven keresztül volt elnöke annak a közalapítványnak, aki ugye a zenekart működtette, illetve, ami a zenekar bázisát jelentette. Úgyhogy gyakorlatilag kiskorom óta ebben élek, tudom, hogy mekkora feladattal jár és ennek tudatában vállaltam el ezt a felkérést és örülök annak, hogy sikerült és megválasztottak elnöknek.”

Az egyesületnek 72 tagja van. A közgyűlésen szó esett arról is, hogy mind az elnökségi tagok, mind a felügyelőbizottság tagjai is cserélődtek. Előbbiek száma 11-ről 9-re csökkent. Őket 5 évre bízták meg feladatuk teljesítésével. Elhangzott, a leköszönő elnöknek is sokat köszönhetnek. A zenekar tagjai bíznak abban, hogy az új elnökség segítségével is tudják a megszokott színvonalat képviselni továbbra is.

„Viszont a háttérmunkában nagyon sokat fog jelenteni és én nagyon nagy reményekkel várom az új vezetőség felállást. Katit, az új elnökünket gyerekkora óta ismerem, hiszen alapító ,tagja az együttesünknek. Általános iskolás volt, amikor elkezdtem tanítani. És ez az igazi karrier, hogy harminc éven át végig zenészként, az egyesület vezetőségi tagjaként és most, mint elnökként köszönthetem és örülök neki.” - osztotta meg Kiss Tamás karnagy.

Idén lett 30 éves a fúvósegyüttes. A három évtized alatt több mint 1600 fellépésük volt, abból 60 külföldön. Megjelent 6 CD-lemezük, 1 DVD-jük. Ebben az évben nagyszabású koncerttel szeretnék megünnepelni a jubileumot. Ez adja az egyik legnagyobb feladatot most az egyesületnek és a zenekarnak egyaránt. A legnagyobb kihívásuk pedig április 13-án a minősítő koncertjük lesz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. feb. 19. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely legnagyobb nyugdíjas közössége az idei esztendőt is aktívan kívánja tölteni.
| 2020. okt. 27. kedd 13:43 | Keszthely
Rangos kitüntetésekben részesültek a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének tagjai.
| 2020. feb. 18. kedd 15:45 | Keszthely
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
| 2019. dec. 4. szerda 13:51 | Gyenesdiás
Lombár Gábor lett a Balatoni Szövetség új elnöke, Nagy Bálintot pedig társelnöknek választották.
| 2018. jún. 22. péntek 15:39 | Keszthely
Újra vissza akar térni az emberek közé pártjával a keszthelyi MSZP új elnöke.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.