Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tájékoztató a testületi döntésekről
2019. dec. 13. péntek | Keszthely
Tájékoztató a testületi döntésekről
Az idei utolsó soros ülését tartotta a keszthelyi képviselő-testület tegnap. Az itt született döntésekről számolt be Nagy Bálint, Keszthely polgármestere ma délelőtt. A sajtótájékoztatón elhangzott, közel 30 napirendi pontot tárgyaltak, ezek közül többet sürgősséggel az év végén lejáró határidők miatt.

Nagy Bálint elmondta, a napirendek előtt két felszólalásra is sor került. Elsőként Czuth Zoltán László parkolási bírság ügyéről tájékoztatta a testületet Dósa Zsolt. A Városstratégiai Bizottság elnöke felszólította képviselőtársát, hogy személyes ügyekben ne képviselőként, és ne a Városstratégiai Bizottság alelnökeként, hanem magánemberként járjon el. Nagy Bálint a város karácsonyfájának kidőléséről ejtett szót. Elmondta, hogy azonnali hatállyal elrendelte az ügy kivizsgálását és, amennyiben szükséges a felelősségre vonás megtörténik.Keszthely polgármestere kiemelte, több olyan téma is volt, amelyet a pályázati határidők lejárta miatt sürgősséggel tárgyalt a testület.      

„Az elmúlt években úgy tűnik, hogy volt értelme annak a típusú munkának, amit azért folytattunk, hogy a keszthelyi civil szervezetek előtt legyen egy olyan pályázati lehetőség, ahol a város közösségének az erősítéséhez ők is hozzá tudjanak járulni és olyan közösségi tereket tudjanak felújítani vagy kialakítani pályázati forrásból, amelyek akár önkormányzati tulajdonban vannak, tehát bárki számára ingyenesen és szabadon látogathatóak. Ahhoz, hogy ezeket a pályázatokat az egyesületek be tudják adni, tulajdonosi hozzájárulás kell, úgyhogy több ilyen kérdésben is tudtunk döntést hozni tegnap.” - tájékoztatott a polgármester.

A testületi ülésen zöldterületté nyilvánították az Erzsébet ligetet és együttműködési megállapodás aláírásáról született döntés a Helikon Liget Egyesülettel. Nagy Bálint kifejtette, az Erzsébet ligetben egy nyitott közösségi tér jön létre a jövőben, emellett pedig több zöldterületet is megnyitnak a Balaton-part környékén a közönség előtt. Emellett döntöttek Dr. Bartos Lajos szobrának a felállításáról, ennek költségeit a Kiskeszthelyért Egyesület állja majd. Döntést hoztak több sportpark építéséről valamint játszóterek kialakításáról és felújításáról is. A lakók kérésére Keszthely-Kertvárosban is új közösségi tér jön létre.

„Keszthely-Kertvárosban jelenleg is van egy játszótér, de ez egy viszonylag kicsi területen helyezkedik el, tehát túl sok fejlesztési lehetősége itt az önkormányzatnak nincs. Most a Keringő utca környékére nevesítettünk egy olyan nagyobb területet, ahol egy játszótér fejlesztéssel szeretnénk elkezdeni civil szervezetekkel együttműködve a közösségi tér kialakítását. A Zámor térségi Semmelweis utcai közösségi térhez hasonlóan, amit az elmúlt években elég komolyan tudtunk bővíteni és felújítani, a lehetőség ebben a kertvárosi területben is bent lesz, hogy a következő években az ott élő emberek igénye szerint továbbfejlesszük.” - emelte ki Nagy Bálint.

Nagy Bálint hozzátette, mind az Erzsébet ligeti, mind pedig a kertvárosi közösségi tér létrehozásában nagy hangsúlyt fektetnek a városrészben élők igényeire.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2019. dec. 12. csütörtök 18:21 | Keszthely
Ez év utolsó képviselő-testületi ülését tartották csütörtökön.
| 2019. jún. 27. csütörtök 17:20 | Keszthely
Megtartotta soros ülését a keszthelyi képviselő.testület
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Budapest
Budapesten tartottak sajtótájékoztatót az eseményről.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.