Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nemzetközi elismerést kapott a Zalakarosi Fürdő
2020. jan. 8. szerda | Zalakaros
Nemzetközi elismerést kapott a Zalakarosi Fürdő
A Nemzetközi Fürdőszövetség EuropeSpa Med öt csillagos minősítését vehette át a Zalakarosi Fürdő december végén. A tanúsítvány kiállításához számos kritériumnak kellett megfelelni, a szakemberek vizsgálták többek között a dolgozók nyelvtudását és a fürdő felszereltségét. Az elismerésről sajtótájékoztatón számolt be a fürdő és Zalakaros vezetése.

A Zalakarosi Fürdő 2019-ben a 30 milliomodik vendéget is köszöntötte. A komplexum egész éven át széleskörű szórakozási és gyógyászati lehetőséget kínál a településre látogatóknak. Az elmúlt évben a hazai szakma is elismerte a fürdőt, ugyanakkor a közönségszavazásokon is rendre előkelő helyen végzett.  

December végén a Nemzetközi Fürdőszövetség tanúsítványát vehette át a Zalakarosi Fürdő. Ezzel a komplexum felkerült az európai termálfürdők térképére – hangzott el a szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

„2018-ban készítettük el a társaság 2 éves stratégiai tervét, amiben célul tűztük ki a nemzetközi 5 csillagos minősítés megszerzését. Ehhez szükség volt a gyógycentrum és a gyógykert felújítására, amit 2019 nyarán befejeztünk. Ezt követően elindítottuk a minősítő folyamatot. Megérkeztek a külföldi minősítő kollégák, akik találkoztak a kollégáimmal, tesztelték a nyelvtudásukat, megnézték a szakmai végzettségüket, átnézték a fürdőt, a létesítményeket, az eszközellátottságot, a műszaki színvonalat és ez alapján kialakítottak egy képet a fürdőről. Szerencsére nagyon magas pontszámmal sikerült megfelelnünk.” - tájékoztatott Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az elmúlt évek számos fejlesztésének és beruházásainak köszönhetően a Zalakarosi Fürdő mára a fürdőturizmus egyik zászlóshajója lett. Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere kiemelte, a folyamatos eredmények óriási értéket jelentenek a település számára is. Elhangzott, az idei évben Zalakaroson kialakítanak egy gyógyhelyi központot, ami a fürdőkomplexum szolgáltatásait egészíti majd ki.

„Szimbiózis van a települési törekvések és a fürdő fejlesztése között. Ezek a fejlesztések egymásra épülnek és így lehetnek igazából sikeresek. Elhangzott, hogy a fürdő milyen fejlesztéseket végzett 2019-ben és folytatja ezeket 2020-ban. Mellette a településen is természetesen  meg kell teremtenünk azokat a feltételeket, amelyek a szolgáltatások színvonalát és lehetőségeit bővíti. Ennek most a legjelentősebb témája és lehetősége az, hogy 2020 végére meg tudjuk teremteni a gyógyhelyi központot, amely látogatóközpontot jelent, hatalmas szabadtéri rendezvényhelyszín kialakítását jelenti, sétányokat és más szolgáltatásokat is.” - emelte ki a település polgármestere.

A Zalakarosi Fürdőben 2020-ban is számos fejlesztést terveznek. Megújul a kültéri gyermekmedence és kialakítanak egy ifjúsági szállót is a fürdő területén. Emellett korszerűsítik a beléptető rendszert és tervben van az elektronikus fizetés feltételeinek megteremtése is. A jövőben a fürdő vezetésének kempingépítési tervei is vannak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2017. máj. 16. kedd 10:00 | Hévíz
EuropeSpa MED védjegyet kapott a Hévízi Tófürdő és szállodája.
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Mindketten kiemelkedő munkásságukért vehették át a kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából.
| 2024. jan. 26. péntek 14:34 | Keszthely
Idén is gálaműsorral tisztelgett Keszthely városa a település eredményes sportolói előtt.
| 2023. nov. 15. szerda 16:10 | Keszthely
Keszthelyen is köszöntötték a szociális szférában dolgozókat.
| 2023. jún. 30. péntek 15:20 | Keszthely
A Semmelweis nap alkalmából elismerték a Keszthelyi Kórház és az Alapellátási Intézet munkatársait.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.