Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Európai elismerés a Hévízgyógyfürdőnek
2017. máj. 16. kedd | Hévíz
Európai elismerés a Hévízgyógyfürdőnek
EuropeSpa MED védjegyet kapott a Hévízi Tófürdő és szállodája. A magas színvonalú, német minőségbiztosítási rendszer elismerése garancia arra, hogy a Hévízre érkező vendégek azt a magas európai minőséget kapják, amelyet a saját országukban már megszoktak. A tanúsítvány elnyerésének folyamatáról és jelentőségéről tartott sajtótájékoztatót ma a Tófürdő vezetősége.

A Hévízi tó és gyógyhatása a 18. században vált széles körűen ismertté. A fürdőhely kiépítésében a 19. század elején nagy szerepe volt Festetics Györgynek. Az építkezéseknek köszönhetően a tó országos jelentőségre tett szert, mint turisztikai és gyógyászati célpont. Napjainkban széles körű wellness és medikális szolgáltatásaival világszerte ismert Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava.  

A tófürdő és a hozzá kapcsolódó szálloda szolgáltatásainak minőségét a EuropeSpa minőségbiztosítási rendszer is elismerte. Az elnyert védjegy jelentőségéről sajtótájékoztatón számoltak be.                   

„Azt gondolom, hogy a német fürdőszövetség által minősített fürdőknek az az előnyük is származik ebből, hogy a német ajkú vendégek már az ő országukban megszokott szolgáltatások színvonalát és minőségét várhatják el a magyarországi fürdőktől is. Illetve már otthon is tájékozódhatnak, hiszen komoly marketingmunka van e mögött.” - mondta Horváth-Czene Alexandra, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház tófürdő vezetője.

A sajtótájékoztatón Dr. Kvarda Attila főigazgató elmondta, a védjegy elnyerését egy mindenre kiterjedő vizsgálat előzte meg. A minősítők górcső alá vették többek között a víz és az iszap minőségét, valamint azok felhasználását, a vendégek fogadását, dokumentálását és nyomon követését is. Elhangzott, a védjegy garanciát nyújt a vendégeknek az európai színvonalú szolgáltatásra, emellett pedig elősegíti a további gyógyászati kutatásokat is.        

„Azt gondolom, hogy ez egy újabb lendületet tud adni az intézetnek abból a szempontból, hogy az a folyamat, amit elkezdtünk jó pár évvel ezelőtt, hogy az általunk végzett, akár gyógyvízzel, akár iszappal, vagy egyéb más, balneológiai eszközzel végzett tevékenységünket megpróbáljuk a bizonyítékok alapjaira helyezni. Tehát az evidence base-nek megfelelni. Azt gondolom, hogy ez bizonyítja azt, hogy ez a folyamat nem rossz, ezen érdemes továbbmenni.” - tájékoztatott a főigazgató.

A védjegyet három évig használhatja a tófürdő, utána újra kell pályázni. A Hévízi tó továbbra is rendkívül népszerű a külföldi vendégek körében, az orosz és német turisták előszeretettel gyógyulnak és pihennek a Balaton szomszédságában. A német minősítési rendszer elismerésének köszönhetően a jövőben várhatóan újra emelkedik majd a német ajkú vendégek száma Hévízen.                     

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 28. péntek 12:11 | Hévíz
A fürdővárosban egyre több a szlovák és cseh vendég.
| 2023. jan. 18. szerda 17:23 | Keszthely
A brit Mirror Európa legjobb fürdői közé sorolta a Hévízi Tófürdőt.
| 2020. dec. 1. kedd 14:20 | Hévíz
Az intézmény azt közölte, a várható nyitás a kormány járványügyi intézkedéseitől függ.
| 2014. feb. 28. péntek 10:18 | Hévíz
Felújították Hévízen a tófürdő beléptető rendszerét, és átadták az újonnan megvalósított iszapmedencét is
| 2024. feb. 1. csütörtök 16:20 | Keszthely
Az intézmény évek óta különös gondot fordít arra, hogy minden korosztályt kiszolgáljon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.