Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Évet értékeltek az úszók
2020. jan. 13. hétfő | Hévíz
Évet értékeltek az úszók
Hévízen, a Fontana Filmszínház mozi termében tartotta évzáró és évértékelő rendezvényét a keszthelyi Kiscápák SE. Az eredményeiben sikeres sportolókat magáénak tudható egyesület díszvendége Risztov Éva háromszoros világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bajnok.

Keszthely, Hévíz város képviselői valamint  szülők, barátok  részvételével tartotta  meg évértékelő rendezvényét a Keszthelyi Kiscápák Sportegyesület. Visszatekintő kisfilmek vetítésével mutatták be  a részt vevőknek a Szingapúri és Los Angelesi versenyek pillanatait és a hazai felkészüléseket. Azt követően Szántó Kata egyesületi elnök, az úszók edzője  mondott köszöntőt felidézve az egyesület megalakulását, az úszás sportban elért eredményeket.  A rendezvényen az edző beszélt a remek teljesítmények mellett, a kimagasló eredményeket elért sportolókról, 2020-as év terveiről is. Kiemelve, hogy az országos bajnokságok mellett az egyik nagy feladat az  egyesület kiválóságának  Hetyei Nórának a további felkészítése.

"Nórinak a fő cél, hogy a Junior Európa Bajnokságon részt tudjon venni, ehhez szintidőt kell úsznia. Ugye vagy váltóban kell neki bejutni ebbe a csapatba. Nagyon-nagyon fontos a következő évben még alázatosabban még szorgalmasabban, még több edzés munkával tudjon úszni. Nagyon-nagyon fontos, hogy –amit említettünk itt- a gyógytornásznak a feladata, a segítsége, hogy azokat az izomcsoportokat is megdolgoztassa amit esetleg az úszás, az edző nem. Nagyon fontos az erőnléti edzés. Ezt is kap külön szárazföldön nagyon speciális eszközökkel."- adott tájékoztatást Szántó Kata edző, az egyesület elnöke.

Az egyesület különböző korosztályos csoportjaiban úszók munkáját,eredményeit Hévíz és Keszthely városa is elismerte. A sportolók ajándékcsomagot, kupát vehettek át az év értékelőn.A Kiscápák Sportegyesület Risztov Éva olimpiai bajnokkal ünnepelt Hévízen, aki édesanyjával érkezett az úszók rendezvényére. A kiváló magyar úszónő spotpályafutásáról tartott előadást, motiválva az úszókat a további sportolásra. Risztov Éa hangsúlyozta: elhatározás, kitartás szükséges az eredményekhez  és olyan családi háttér ahol a kudarcot is segítik átélni.

"Én azt gondolom, hogy az élet bármely területén az ember elhatározza  a célját, ha nem tér le róla s végigmegy az úton, akkor rengeteg mindent tapasztalhat. Én amikor gyerekként megálmodtam, hogy olimpiai bajnok leszek, akkor nem tudtam, hogy mi vár rám, s mi az utam. Nem volt kikövezve és nem arannyal hanem göcsörtös volt és szerettem volna pár gondolatot átadni a gyerekeknek és úgy gondolom, hogy sikerült és nagyon fontosnak tartom azt, hogy bárhova is megy az életük, ha kitartóak és tudják, hogy mit szeretnének, akkor elérhetik."- mondta az olimpiai bajnok magyar úszó.

Míg a  Kiscápák úszói közös fotót készítettek  Risztov Évával, Pálinkás Róbert a Helikon Kastélymúzeum igazgatója mondott köszönetet az edzőknek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A junior keszthelyi úszó a medencében és nyílt vízen is versenyez.
| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Keszthely
Négy év kihagyás után rendeztek ismét 24 órás úszást a Csik Ferenc Tanuszodában.
| 2023. okt. 29. vasárnap 15:34 | Keszthely
Hetyei Nóra, a Keszthelyi Kiscápák SE úszója Houstonban ösztöndíjas. Már túl van az első versenyén.
| 2023. jún. 12. hétfő 13:46 | Keszthely
Hazai és külföldi versenyzők is rajthoz álltak, a leggyorsabb 3 óra 51 percceel teljesítette a távot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.